НАЧАЛО Финтех

Tурска банка разширява присъствието си в сектора на дигиталните активи с ново партньорство

26.03.2024 20:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tурска банка разширява присъствието си в сектора на дигиталните активи с ново партньорство

Misyon Bank, пионерска необанка в Турция, разширява услугите си в областта на попечителството на дигитални активи и токенизацията чрез партньорство с швейцарския доставчик на попечителство на криптовалути Taurus.

Сътрудничеството, улеснено от дъщерното дружество на Misyon MisyonTech, ще интегрира технологията на Taurus, за да предложи услуги за попечителство на дигитални активи и токенизация в рамките на операциите на Misyon Bank.

Taurus, известна със своите решения за попечителство, използвани от големи европейски банки като Banco Santander и Credit Suisse, ще предостави своята платформа Taurus Protect, инструмента за токенизация Taurus Capital и блокчейн инфраструктурата Taurus Explorer.

Главният изпълнителен директор Ендер Хализдемир разглежда това партньорство като стратегическа стъпка към позиционирането на Турция като център за достъп до дигитални активи в световен мащаб чрез токенизация. Местният експертен опит на Техническия университет в Истанбул и KPMG ще допринесе за разработването на персонализирани решения за дигитални активи.

Въпреки че не бяха разкрити подробности относно включването на криптовалути като Биткойн в платформата Misyon, сътрудничеството сигнализира за значителна възможност за институционално участие в развиващия се крипто пазар в Турция.

Тъй като Турция се очертава като значим играч на световния крипто пазар, като обемът на трансакциите достигна $170 милиарда през 2023 г., Misyon Bank и Taurus очакват рязко нарастване на институционалната активност в региона, като целят да утвърдят Турция като лидер в областта на попечителството на дигиални активи и токенизацията в своята сфера.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Близо 98% от централните банки се готвят за пускането на CBDC

По данни на Световния икономически форум над 98% от централните банки в света в момента са ангажирани с „проучване, експериментиране, пилотиране или внедряване“ на дигитални валути на централните банки (CBDC).

24.04.2024 8:00 1 мин. четене

Топ германска банка ще предлага крипто услуги

Най-голямата федерална банка в Германия, Landesbank Baden-Württemberg (LBBW), с активи на обща стойност 333 милиарда евро, създаде стратегическо партньорство с Bitpanda Technology Solutions, водеща европейска крипто платформа.

16.04.2024 10:00 1 мин. четене

MasterCard и 1inch си партнират за нова крипто дебитна карта

1inch Network, компания за децентрализирани финанси (DeFi), в сътрудничество с Mastercard и Baanx, представи нова дебитна карта, оборудвана с функционалност за конвертиране на крипто във фиатна валута.

09.04.2024 16:00 1 мин. четене

Цените на тези три AI криптовалути скочиха след слухове за сливането им

Fetch.ai е в процес на обсъждане на потенциалното сливане на токените с SingularityNET и Ocean Protocol в токен ASI, чиято напълно разгърната стойност се очаква да бъде около $7.5 милиарда.

27.03.2024 22:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.