Home

Турция се насочва към AI за борба с укриването на данъци

01.07.2024 17:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Турция се насочва към AI за борба с укриването на данъци

Турция се стреми да използва изкуствен интелект за борба с укриването на данъци, като се присъединява към страни като Италия и САЩ в използването на модерни технологии за ограничаване на случаите на данъчни измами.

Мехмет Шимшек, министърът на финансите на страната, заяви, че Турция ще използва все повече алгоритми и изкуствен интелект в одитирането на компаниите.

Усъвършенстваните технологии биха могли да помогнат на властите в откриването на неправомерни действия, тъй като над половината от турските компании отчитат или явни загуби, или минимални печалби.

Според Симсек в сравнение с останалите 37 държави членки на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие Турция изостава значително по отношение на събирането на данъци като процент от икономическото производство.

Освен това министърът популяризира нов законопроект, който предлага въвеждането на допълнителни данъци, които според него са от съществено значение за поддържане на финансовата стабилност на страната след миналогодишните опустошителни земетресения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как Доналд Тръмп планира да увеличи производството на петрол в САЩ

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да увеличи местния добив на петрол в страната и да отмени регулациите, за да постигне целите си.

18.07.2024 21:30 1мин. четене

ЕЦБ демонстрира предпазливост след намаляването на лихвите, а еврото се засилва

Търговците подкрепиха еврото в четвъртък на фона на сигналите от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ) за предпазливи планове след намаляването на лихвените проценти, което отслаби предишните опасения във връзка с политическите сътресения във Франция.

18.07.2024 21:10 2мин. четене

БРИКС: Ето кога съюзът може да покани нови държави да се присъединят

Тъй като БРИКС се подготвя за предстоящата си среща през октомври, има много спекулации дали блокът ще приеме нови страни членки.

18.07.2024 18:30 1мин. четене

Кандидат за Сената в САЩ продаде меме акции за над $5 милиона

Политиците в САЩ често търгуват с акции под ръководството на инвестиционни консултанти, които избират инвестиции от реномирани компании със силни основи и висок потенциал за растеж.

18.07.2024 18:11 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.