Home

Регулаторите в Австрия глобиха Raiffeisen с над $2 милиона

01.07.2024 14:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Регулаторите в Австрия глобиха Raiffeisen с над $2 милиона

Австрийските регулаторни органи са наложили глоба на Raiffeisen Bank International в размер на малко над $2.1 милиона за пропуски в контрола срещу прането на пари, съобщи Органът за финансов пазар на страната. 

Тази санкция, която е най-голямата, налагана някога от австрийските регулатори, произтича от пропуски в проверките на банката по отношение на две неназовани банки, които според източника са базирани в Куба и Бахрейн.

Въпреки относителния размер на глобата, тя допълнително накърнява репутацията на Raiffeisen, която вече е подложена на контрол заради това, че продължава да извършва операции в Русия, докато много западни банки са прекъснали връзките си.

От банката планират да оспорят санкцията в съда, твърдейки, че обвиненията са неоснователни и че разполага с подходящи механизми за борба с прането на пари.

Властите на САЩ също разследват руските връзки на Raiffeisen, което представлява потенциално по-сериозна заплаха за нейния бизнес. Миналия месец Министерството на финансите на САЩ предупреди банката, че достъпът ѝ до финансовата система на САЩ може да бъде ограничен поради сделките ѝ в Русия. Това стана след повече от година проверки от страна на Вашингтон.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Шефът на Tether посочи решението на днешните проблеми с прекъсванията на мрежите

По-рано бе съобщено, че значителна техническа неизправност в централизирания софтуер на CrowdStrike е причинила широкомащабни смущения, които са засегнали множество сектори и са довели до син екран на смъртта (BSOD) на компютри с Windows в световен мащаб. Този инцидент наруши услугите и бизнеса в целия свят.

19.07.2024 21:00 1мин. четене

Tornado Cash регистрира неочакван ръст на депозитите въпреки санкциите

Tornado Cash, крипто миксерът под санкции, отбеляза забележително увеличение на депозитите въпреки правните и регулаторните си проблеми.

19.07.2024 20:30 1мин. четене

Какво ще стане ако Джо Байдън се откаже от президентските избори в САЩ

Президентът Джо Байдън е изправен пред нарастващ натиск от страна на Демократическата партия да прекрати кандидатурата си за преизбиране след дебат с Доналд Тръмп.

19.07.2024 19:00 2мин. четене

Цените на златото тръгват надолу – каква е причината?

Цените на златото спаднаха с повече от 1.5% в петък, тъй като доларът се засили, а някои инвеститори прибраха печалби след неотдавнашното поскъпване на метала.

19.07.2024 18:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.