НАЧАЛО Биткойн

Защо централните банки се страхуват от Биткойн

юни 19, 2018 18:17 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Защо централните банки се страхуват от Биткойн

Въпреки че се случват някои положителни неща, общото настроение остава съвсем предсказуемо, негативно.

Валидността на криптовалутите и свързаните с тях децентрализирани технологии все още са под въпрос, особено според банките.

Много хора и институции се борят с определянето на стойността на Биткойн. Децентрализирана форма на пари, която не е централно издадена или контролирана, представя много различни предизвикателства. Също така, това повдига въпроса дали тази форма на пари може някога да има някаква осезаема стойност. Въпреки че Биткойн има пазарна цена, тя се колебае доста често.

За централните банки това е ясен показател, че Биткойн е твърде нестабилен. Със сигурност имаше много възходи и падения по пътя през последните девет години. Всяка година изглежда, че има меча тенденция преди цената на Биткойн да се покачи значително. През 2018 г., тази меча тенденция стана много очевидна, намалявайки стойността на един Биткойн с почти две трети.

В сравнение със златото, Биткойн е много по-нестабилна. В същото време е очевидно, че златото също е загубило привлекателността си, когато става въпрос за инвестиции, въпреки че все още е запас от стойност.

Някои хора също са приписали този етикет на BTC, въпреки че той е твърде нестабилен за да е запас от стойност. Това означава, че стойността му се държи доста добре в сравнение с преди година, тъй като все още е доста по-висока, в сравнение с 19-ти юни 2017 г. По това време един Биткойн има стойност от около 2,500 долара.

Някои експерти твърдят, че Биткойн е екзистенциална заплаха за централните банки, наричайки го „Напстър на парите“. Освен това е алтернатива на традиционното банкиране. Природата на Биткойн не бива да бъде пренебрегвана.

Всичко това създава много интересно бъдеще за крипто. Никой не знае дали криптовалутите ще успеят да революционизират финансовия свят или ще останат инвестиционни средства за спекулантите. Докато технологията на Биткойн не узрее, тя няма да се използва като традиционна валута толкова много.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Твърде късно ли е да закупите Биткойн преди 2023?

Биткойн все още диктува модата в крипто света. Но дали си струва да купите сега? Има ли нови проекти на хоризонта? Нека видим в тази статия.

декември 8, 2022 17:19 1 мин. четене

Биткойн: Въпреки забраната, Китай още е движеща сила в пространството

Въпреки че Китай започна да ограничава използването на криптовалути, най-вече на Биткойн (BTC), още през 2013 г., оттогава страната неволно придоби и запази статута на тих крипто кит.

декември 8, 2022 13:55 1 мин. четене

Биткойн обезпечението на Binance вдъхва доверие на пазара

Според световната одиторска компания Mazars гигантът криптоборсата Binance има достатъчно резерви, за да подкрепи Биткойните (BTC) на своите потребители.

декември 8, 2022 12:40 1 мин. четене

Биткойн: Вижте колко са реализираните загуби на инвеститорите

След тазгодишния срив на криптопазарите много от инвеститорите, както тези на дребно, така и институционалните намалиха експозицията си към Биткойн или напълно избягаха от позициите си.

декември 8, 2022 7:37 1 мин. четене