НАЧАЛО Биткойн

Защо централните банки се страхуват от Биткойн

юни 19, 2018 18:17 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Защо централните банки се страхуват от Биткойн

Въпреки че се случват някои положителни неща, общото настроение остава съвсем предсказуемо, негативно.

Валидността на криптовалутите и свързаните с тях децентрализирани технологии все още са под въпрос, особено според банките.

Много хора и институции се борят с определянето на стойността на Биткойн. Децентрализирана форма на пари, която не е централно издадена или контролирана, представя много различни предизвикателства. Също така, това повдига въпроса дали тази форма на пари може някога да има някаква осезаема стойност. Въпреки че Биткойн има пазарна цена, тя се колебае доста често.

За централните банки това е ясен показател, че Биткойн е твърде нестабилен. Със сигурност имаше много възходи и падения по пътя през последните девет години. Всяка година изглежда, че има меча тенденция преди цената на Биткойн да се покачи значително. През 2018 г., тази меча тенденция стана много очевидна, намалявайки стойността на един Биткойн с почти две трети.

В сравнение със златото, Биткойн е много по-нестабилна. В същото време е очевидно, че златото също е загубило привлекателността си, когато става въпрос за инвестиции, въпреки че все още е запас от стойност.

Някои хора също са приписали този етикет на BTC, въпреки че той е твърде нестабилен за да е запас от стойност. Това означава, че стойността му се държи доста добре в сравнение с преди година, тъй като все още е доста по-висока, в сравнение с 19-ти юни 2017 г. По това време един Биткойн има стойност от около 2,500 долара.

Някои експерти твърдят, че Биткойн е екзистенциална заплаха за централните банки, наричайки го „Напстър на парите“. Освен това е алтернатива на традиционното банкиране. Природата на Биткойн не бива да бъде пренебрегвана.

Всичко това създава много интересно бъдеще за крипто. Никой не знае дали криптовалутите ще успеят да революционизират финансовия свят или ще останат инвестиционни средства за спекулантите. Докато технологията на Биткойн не узрее, тя няма да се използва като традиционна валута толкова много.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Питър Шиф: Биткойн напът да се срине под $10,000

В неотдавнашно интервю за Kitco прословутият защитник на златото Питър Шиф прогнозира, че цената на Биткойн (BTC) все още може да падне под нивото от $10,000 поради принудителни продажби.

август 12, 2022 12:30 1 мин. четене

BlackRock стартира частен Биткойн (BTC) тръст

BlackRock – най-големият мениджър на активи в света, стартира частен тръст за Биткойн за институционални клиенти в САЩ, според публикация блог на своя уебсайт.

август 12, 2022 10:22 1 мин. четене

Кати Ууд споделя какво може да изстреля Биткойн

Кати Ууд – основателят на ARK Invest – смята, че навлизането на BlackRock в крипто може да има значителен ефект върху цената на Биткойн.

август 10, 2022 23:05 1 мин. четене

Биткойн изглежда е достигнал дъно, твърди Уил Клементе

Aнализаторът Уил Клементе сподели, че поръчките за покупка на Биткойн на крипто борсата Coinbase напомнят за дъното на BTC през март 2020 г.

август 10, 2022 18:45 1 мин. четене