НАЧАЛО Регулации

Централната банка на Филипините одобрява 2 крипто борси

юли 8, 2018 14:48 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Централната банка на Филипините одобрява 2 крипто борси

Два нови обмена за криптовалути бяха разрешени от Централната банка Bangko Sentral ng Pilipinas (BSP), която обработва обращения между кирптовалутите и филипинското песо.

Заместник-управителят на BSP Chuchi G. Fonacier заяви, че централната част на Филипините е одобрила заявленията, подадени от Virtual Currency Philippines, Inc. и ETranss като платформи, съобщава the Philippine Star.

Това води до пет на брой, одобрени и регулирани борси за крипто във Филипините, тъй като двете борси се присъединяват към Betur Inc., оператора на Coins.ph и Rebittance Inc., одобрени съответно през септември и октомври 2017 г., и BloomSolutions, одобрен през май 2018 г. Понастоящем има 29 открити заявки за обмен на криптовалути.

Според Fonacier регулаторът вече не може да изисква от кандидатите, работещи с крипто борси, да си осигурят лицензи за издаване на електронни пари (EMI), като улеснят процеса.

„Има някои усъвършенствания. Това може да доведе до допълнително изискване, но не автоматично до лиценз за EMI „, каза тя.

През последните месеци дейността на криптовалутите нараснала във Филипините. Последните данни от BSP показаха, че обемът на търговията между крипто и филипинското песо е средно 36,74 милиона щатски долара месечно през първото тримесечие на 2018 г.

BSP създаде формална регулаторна рамка за обмен на криптовалути чрез Circular 944 от 6-и февруари 2017 г. Циркулацията изисква борсата да се регистрира в BSP като дружества за преводи. Също така от тях се изисква да въведат адекватни предпазни мерки за справяне с рисковете, свързани с крипто, включително мерки за борба с изпирането на пари и финансирането на тероризма, технологичните системи за управление на риска и защитата на потребителите.

В северния край на Филипините, Cagayan Special Economy Zone (CEZA), се стреми да се превърне в привлекателно място за стартиращи блокчейн и „Финтех Град“.

CEZA, държавната агенция, която управлява специалната икономическа зона, ще отвори вратите си за 25 оператори за обмен на крипто валути в своята данъчно-съобразена юрисдикция, според скорошно съобщение.

Всяка борса ще има само подлицензии от 20 до 30 търговци или брокери и ще трябва да инвестира първоначално 1 млн. Долара в рамките на две години.

Администраторът и главният изпълнителен директор на CEZA Raul L. Lambino заяви, че гражданите, живеещи във Филипините, няма да могат да инвестират или търгуват в ICO.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

NFT са законна виртуална собственост, установи китайски съд

Китайски съд установи, че незаменяемите токени (NFT) имат общи характеристики със собствеността, като например стойност, оскъдност, възможност за разпореждане и търгуване. 

декември 5, 2022 16:59 1 мин. четене

Делото между Ripple и SEC доближава своя край

Двегодишната съдебна битка между Комисията за ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) и Ripple е към своя край, след като крипто компанията е подала отговор на възражението на Комисията срещу нейното искане за съкратено съдебно решение.

декември 5, 2022 9:59 1 мин. четене

Биткойн е единственото комодити – твърди главата на CFTC

Председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) твърди, че само един крипто актив на пазара се счита за стока.

декември 3, 2022 12:25 1 мин. четене

Италия ще регулира печалбите от криптовалути с 26% данък

От 2023 г. с нов закон Италия ще наложи данък върху капиталовите печалби от криптовалути, а данъкоплатците ще имат възможност да декларират стойността на активите си

декември 1, 2022 23:01 1 мин. четене