НАЧАЛО Биткойн

Цената на Биткойн се очаква да скочи скоро

юни 20, 2018 17:49 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Биткойн се очаква да скочи скоро

Крис Бриски, собственик на магазин в Якима, Вашингтон, закупи Биткойн банкомат през април тази година.

Скоро банкомата започна да привлича тези, които купуват или се интересуват от закупуването на Биткойн от цялата страна. Бриски нарича Биткойн „цифрово злато“ и вижда потенциала на тази криптовалута. Трябва да промени начина, по който хората взаимодействат с парите в голям мащаб.

В селските райони, криптовалути като Биткойн се разглежда като ниша, но има признаци, че криптовалутите и блокчейн започват да се отдалечават от този етикет. Основните технологични компании проучват възможността за използване на блокчейн за записване на транзакции, а големите банки се опитват да разберат дали блокчейн може да бъде използван в техните операции.

Може би един от най-големите фактори в процъфтяващия успех на Биткойн е неотдавнашната финансова криза в САЩ. Този инцидент създава недоверие към традиционните финансови институции, като банките, като много от тях също не вярват на федералното правителство за регулацията на тези институции. Това е било толкова голямо влияние, че Биткойн не се регулира от нито един отделен орган, неговите транзакции се съхраняват в публична счетоводна книга, наречена блокчейн, която се поддържа от мрежа от комуникационни възли и миньори, работещи със софтуер с отворен код. Всички записи на транзакциите не се съхраняват на едно централизирано място, а се разпространяват в множество мрежи, които ще актуализират леджърите си едновременно. Следователно, тези които не се доверяват на отделни органи, са по-склонни да инвестират в Биткойн.

Биткойн е една от най-популярните криптовалути в света, защото има добър дългосрочен потенциал. С натрупването на сцепление и привличането на вниманието на банките и големите технологични компании, не е чудно, че цената му се очаква скоро да скочи.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини