НАЧАЛО Алткойни

Три криптовалути, които да следим до края на месеца

октомври 13, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Три криптовалути, които да следим до края на месеца

През последните седмици пазарът на криптовалути изпитва значителна несигурност. По-рано този месец Биткойн (BTC) за кратко надхвърли $28,000, за да отстъпи впоследствие до под $27,000. Междувременно Етериум (ETH) също отбеляза спад, като падна под $1,600.

Много инвеститори се оказват изправени пред решението дали да увеличат дяловете си на фона на понижаващите се цени или да обмислят продажба, очаквайки потенциални по-нататъшни спадове.

Смята се, че настоящият спад е свързан с публикуването на данните за индекса на потребителските цени (CPI) в САЩ, което бе насрочено за 12 октомври. Вследствие на това пазарните участници се подготвят за повишена волатилност преди съобщението на Федералния резерв.

Solana (SOL)

От началото на годината Solana (SOL) демонстрира впечатляващ темп на растеж от около 120%, почти два пъти по-висок от този на Биткойн (BTC) и повечето други проекти за криптовалути.

Освен това от CoinShares съобщиха, че миналата седмица SOL е преживяла най-значителния си седмичен приток на капитал от март 2022 г. насам, което подчертава доверието на инвеститорите в проекта. Забележително е, че растежът на SOL е особено похвален в светлината на статута му на един от проектите, които са най-неблагоприятно засегнати от срива на FTX.

Етериум (ETH)

За разлика от скока от 60% на Биткойн, при Етериум (ETH) се наблюдава по-скромен ръст от около 30%. Според неотдавнашен доклад, Standard Chartered Bank предвижда цените на ETH да достигнат $8,000 до 2026 г., отбелязвайки забележително 412% увеличение спрямо настоящите нива. Следователно сегашната оценка на тази водеща криптовалута може да се окаже изгодна точка за влизане за повечето инвеститори.

Биткойн (BTC)

От началото на годината BTC демонстрира впечатляващ ръст от близо 60%, надминавайки представянето на множество известни финансови инструменти. Токенът затвърди репутацията си на хедж срещу инфлацията.

Освен това евентуалното въвеждане на спот Биткойн ETF (борсово търгувани фондове) може да катализира още един подем за флагманската криптовалута. По-специално, големи финансови институции като BlackRock подадоха заявления, като много от тях очакват скорошно им одобрение от SEC.

Като се има предвид настоящият спад, този момент може да се окаже подходящ за обмисляне на инвестиция в BTC преди потенциалното одобрение на спот BTC ETF.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Прогноза за цената на Polkadot – какво да следим

Пазарът на криптовалути като цяло е сравнително стабилен, но Polkadot (DOT) показа забележителен ръст, като се повиши с 2.5% до $5.55 само за последните 24 часа.

декември 2, 2023 17:00 2 мин. четене

Топ 3 криптовалути, които могат да се представят по-добре от Биткойн този месец

Въпреки забележителния ръст на Биткойн от септември насам, тези алтернативни криптовалути показват още по-силни ценови движения. Въпросът е: могат ли те да надминат печалбите на BTC през декември?

декември 2, 2023 16:00 2 мин. четене

Прогноза за Solana: Може ли алткойнът да надмине Етериум?

В следващата фаза на пазарната експанзия се очаква Solana (SOL) да достигне 10% от Етериум (ETH), според InvestAnswers.

декември 2, 2023 14:00 2 мин. четене

3 криптовалути, които да избягвате в близкото бъдеще

На фона на признаците, подсказващи предстоящ скок на цените на алткойните, търговците гледат към потенциални печалби, но това носи и риск. 

декември 2, 2023 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.