НАЧАЛО Крипто Крими

Три години затвор за оператор на нелицензиран обмен на Биткойн в САЩ

НОЕ. 22, 2021 14:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Три години затвор за оператор на нелицензиран обмен на Биткойн в САЩ

Мъж от Калифорния е осъден на три години федерален затвор „за управление на нелицензиран бизнес, който е обменил най-малко 13 милиона долара в Биткойн и фиатни валути, често за трафиканти на наркотици“, съобщи Министерството на правосъдието на САЩ.

Той се съгласи да му бъдат иззети различни активи, включително иззета криптовалута.


Оператор на Биткойн обмен е осъден на 3 години затвор


Министерството на правосъдието на САЩ (DOJ) обяви в четвъртък, че мъж от Калифорния, Уго Серджио Мехия, е осъден „на 36 месеца във федерален затвор за управление на нелицензиран бизнес, който е обменил най-малко 13 милиона долара в Биткойн и кеш, често за наркотрафиканти“.


50-годишният мъж от окръг Сан Бернардино се призна за виновен на 1-ви юли по „обвинение в управление на нелицензиран бизнес за прехвърляне на пари и в пране на пари“, уточни Министерството на правосъдието.


Мехия е управлявал бизнес за обмен на криптовалути, конвертирайки Биткойн във фиатна валута и обратно от май 2018 г. до септември 2020 г. Той начисляваше комисионни за тези транзакции, но така и не си е регистрирал бизнеса в Мрежата за борба с финансовите престъпления (FinCEN). Освен това той е съдал компании, за да прикрие истинската си дейност, включително Worldwide Secure Communications LLC, World Secure Data и The HODL Group LLC:


По време на почти 2½-годишен период, според споразумението за признаване на вина, Мехия е обменил най-малко 13 милиона долара.


Министерството на правосъдието описва, че Мехия се е срещал с клиент, който е работил с правоприлагащите органи няколко пъти между май 2009 г. и март 2020 г., „за да обмени Биткойн за десетки хиляди долари в брой“.


Докато е извършвал обмен на 14.273 BTC за 82,150 долара в брой плюс такси през март 2020 г., клиентът, който е работил с правоприлагащите органи, информира Мехия, че „неговият основен клиент е купувач на метамфетамин в Австралия, който купува метамфетамин на всеки четири до шест седмици и го продава в Австралия за пет пъти повече от средната цена в Съединените щати“, обясни DOJ.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
IRS са иззели $3.5 милиарда в криптовалути тази година


Министерството на правосъдието отбеляза, „Мехия и клиентът, който е работил с правоприлагащите органи, са извършили пет транзакции с Биткойн, които кумулативно са надхвърляли 250,000 долара“, добавяйки:


Като част от споразумението си за признаване на вината с правителството, Мехия се съгласи да му бъдат иззети всички активи, получени от незаконната дейност, включително 233,987 долара в брой, иззети от резиденции в Санта Ана и Онтарио, сребърни монети и кюлчета и приблизително 95,587 долара в различни конфискувани криптовалути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

IRS са иззели $3.5 милиарда в криптовалути тази година

Според последния доклад за криминално разследване на IRS тази цифра представлява 93% от активите, конфискувани от данъчните органи през последната година.Агенцията за събиране на данъци смята, че може...
НОЕ. 19, 2021 19:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Жертвите на BitConnect ще бъдат обезщетени

Правителството на САЩ получи одобрение от съда да ликвидира приходи от измамa на стойност $56 милиона на BitConnect, за да компенсира жертвите, според прессъобщение от 16-ти ноември, публикувано от Ми...
НОЕ. 17, 2021 10:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Търговец на криптовалути бе отвлечен в Хонгконг

В хода на разследването може да бъдат арестувани още хора, свързани с престъплението, според властите.Отвличането е извършено на 6 ноември. След опит да обмени Tether (USDT) токените в хонконгски дола...
НОЕ. 15, 2021 13:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бандити откраднаха Биткойн автомат в Барселона

Полицията в Каталуния разследва кражбата на битомат в богат квартал в Барселона в петък, около 3 часа сутринта. Битоматът се е намирал в обикновен пункт за обмен на криптовалута, принадлежащ на Graysc...
НОЕ. 13, 2021 20:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света