НАЧАЛО Крипто Крими

IRS са иззели $3.5 милиарда в криптовалути тази година

НОЕ. 19, 2021 19:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 IRS са иззели $3.5 милиарда в криптовалути тази година

Службата за вътрешни приходи на САЩ (IRS) е конфискувала криптовалута на стойност $3.5 милиарда през фискалната 2021 година.

Според последния доклад за криминално разследване на IRS тази цифра представлява 93% от активите, конфискувани от данъчните органи през последната година.


Агенцията за събиране на данъци смята, че може да конфискува още милиарди в криптовалути от данъчни измами и други престъпления през следващата година.


"Очаквам тенденцията на конфискации на криптовалути да продължи, докато напредваме към фискалната година 2022 г.", каза ръководителят на криминалното разследване на IRS, Джим Лий.


Крипто престъпления


Тези криптовалути са иззети в резултат на различни престъпления. Те включват данъчни измами, онлайн измами, пране на пари и разпространение на незаконни наркотични вещества. Последното е свързано с $1 милиард, иззети от пазара Silk Road.


Сред тях е и присвояването. Това е случаят с бивш софтуерен разработчик на Microsoft Corp., който е направил $10 милиона от компанията, използвайки криптовалута.


Последният случай се оказа интересно усилие за звеното за криминално разследване, в който се е изисквало използването на технология за издирване на виновника.


Като такова, отделът "даде приоритет на обучението и внедряването на технологии за криптовалути, блокчейн и разузнаване с отворен код (OSINT) за разкриване на сложни кибер-финансови престъпни схеми", се казва в доклада.


Следващата година център за разширено сътрудничество и данни също ще се отвори в Северна Вирджиния, за да продължи тези усилия.


Пълномощия на IRS


Законопроектът за инфраструктура на президента Джо Байдън, който той подписа по-рано тази седмица, дава на IRS по-големи правомощия да проследява транзакциите с криптовалути.


Крипто брокерите ще трябва да проследяват и докладват своите транзакции на IRS. Това ще осигури на данъчните власти по-голяма видимост в сделките с виртуална валута. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Жертвите на BitConnect ще бъдат обезщетени


Демократите се стремят да укрепят още повече агенцията. Те предлагат финансиране от $80 милиарда като част от плана на Байдън.


Освен това Лий изброи начините, по които може да използва допълнителните ресурси. Той обяснява, че може да наеме още до 300 специални агенти за разкриването на киберпрестъпления.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Три години затвор за оператор на нелицензиран обмен на Биткойн в САЩ

Той се съгласи да му бъдат иззети различни активи, включително иззета криптовалута.Оператор на Биткойн обмен е осъден на 3 години затворМинистерството на правосъдието на САЩ (DOJ) обяви в четвъртък, ч...
НОЕ. 22, 2021 14:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Жертвите на BitConnect ще бъдат обезщетени

Правителството на САЩ получи одобрение от съда да ликвидира приходи от измамa на стойност $56 милиона на BitConnect, за да компенсира жертвите, според прессъобщение от 16-ти ноември, публикувано от Ми...
НОЕ. 17, 2021 10:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Търговец на криптовалути бе отвлечен в Хонгконг

В хода на разследването може да бъдат арестувани още хора, свързани с престъплението, според властите.Отвличането е извършено на 6 ноември. След опит да обмени Tether (USDT) токените в хонконгски дола...
НОЕ. 15, 2021 13:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бандити откраднаха Биткойн автомат в Барселона

Полицията в Каталуния разследва кражбата на битомат в богат квартал в Барселона в петък, около 3 часа сутринта. Битоматът се е намирал в обикновен пункт за обмен на криптовалута, принадлежащ на Graysc...
НОЕ. 13, 2021 20:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света