НАЧАЛО Крипто Крими

Trezor разследват предполагаемо изтичане на данни

април 3, 2022 15:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Trezor разследват предполагаемо изтичане на данни

Доставчикът на хардуерни портфейли за криптовалути Trezor започна разследване на възможен пробив на данни, което може да е компрометирало имейл адресите и друга лична информация на потребителите.

На 3-ти април, няколко потребители от крипто общността в Twitter предупредиха за продължаваща кампания за фишинг на имейли, специално насочена към потребителите на Trezor чрез техните регистрирани имейл адреси.

При продължаващата атака няколко потребители на Trezor са се свързали от неупълномощени участници, представящи се за компанията – с крайното намерение да откраднат средства, като подвеждат непредпазливи инвеститори. Като част от атаката потребителите получават имейл за изтегляне на приложение от домейна „trezor.us“, който е различен от официалното име на домейна на Trezor – „trezor.io„.

Първоначално Trezor подозираше, че компрометираните имейл адреси принадлежат към списък с потребители, които са се включили за бюлетини, които се хостват на американския доставчик на услуги за имейл маркетинг Mailchimp.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Ето как Биткойн (BTC) може да експлодира с над 10,000%

Чрез допълнително разследване Trezor обяви:

MailChimp потвърдиха, че тяхната услуга е била компрометирана от вътрешен човек, таргетиращ крипто компании.

Докато Trezor официално разследва, за да идентифицира общия брой откраднати имейл адреси, потребителите се съветват да не влизат в линкове, идващи от неофициални източници до второ нареждане.

На 19-ти март базираната в Ню Джърси крипто финансова институция BlockFi проактивно потвърди пробив на данни, за да предупреди инвеститорите за възможността от фишинг атаки.

Както бе съобщено, хакерите са получили достъп до клиентските данни на BlockFi, които бяха хоствани на Hubspot, платформа за управление на взаимоотношенията с клиенти. Според BlockFi:

Hubspot потвърди, че неоторизирана трета страна е получила достъп до определени клиентски данни на BlockFi, поместени на тяхната платформа.


Въпреки че подробностите за изтеклите данни все още предстои да бъдат идентифицирани и разкрити, BlockFi успокои потребителите, като подчерта, че личните данни – включително пароли, издадени от правителството идентификационни номера и номер на социални осигуровки – „никога не са били съхранявани в Hubspot„.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери отмъкнаха над половин милион в Етериум от Curve Finance

Атаките, насочени към блокчейн компании, не показват признаци на забавяне. Децентрализираната платформа за търговия Curve Finance потвърди съобщенията, че уебсайтът ѝ е претърпял фронтална атака във вторник.

август 10, 2022 12:31 1 мин. четене

Над $2 милиарда откраднати от хакове на блокчейн мостове през 2022 г.

Фирмата за блокчейн анализи Chainalysis твърди, че мостовете между различните вериги, които позволяват прехвърляне на активи между независими блокчейни, са сред протоколите с най-висок риск в блокчейн индустрията за измами и злонамерени личности.

август 9, 2022 19:56 1 мин. четене

Още един директор на BitMEX се призна за виновен

Грег Дуайър, бившият ръководител на отдела за бизнес развитие на BitMEX, е променил признанието си за виновен в наказателен процес, в който се твърди, че е нарушил Закона за банковата тайна, показват съдебни документи.

август 9, 2022 16:50 1 мин. четене

Крипто проект отмъкна $3.5 милиона от поддръжниците си

Новостартиралият Web3 проект Dragoma изглежда е бил обект на ‘rug-pull’ на приблизителна стойност $3.5 милиона, според данни на PeckShield.

август 8, 2022 14:57 1 мин. четене