НАЧАЛО Други

Тревожна прогноза за крипто пазарите от анализатор на Bloomberg

октомври 3, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тревожна прогноза за крипто пазарите от анализатор на Bloomberg

Майк Макглоун, стоков стратег в Bloomberg, посочи в X (бивш Twitter) на 2 октомври 2023 г. тревожна тенденция на пазара на криптовалути, въпреки че в понеделник Биткойн (BTC) поскъпна над $28,000.

Макглоун отбеляза, че в момента криптовалутите се борят с призрака на рецесията, а слабостта през третото тримесечие в крипто пространството може да бъде или преходен скок на възстановяването, или по-зловещ знак за предстояща рецесия. Преобладаващите настроения, както посочи анализаторът, клонят към втората възможност.

Основанията за тази перспектива се коренят в представянето на различни рискови активи през 2023 г., които демонстрираха печалби, но впоследствие претърпяха спад през текущото тримесечие.

Въпреки сигналите за свиване на икономиката в САЩ и Европа, съчетани с имотна криза в Китай с дефлационни последици, повечето централни банки продължават да прилагат мерките си за затягане. Този контекст създава предпоставки за нюансиран анализ на крипто пазара.

Освен това се наблюдава, че индексът Bloomberg Galaxy Crypto Index (BGCI) се представя по-слабо от очакваното. Анализът предполага, че това може да означава фундаментална промяна за класа активи, който е свикнал да процъфтява в среда на нулеви лихвени проценти.

Правейки исторически паралели, стратегът посочи случаи като скока в доходността на американските държавни ценни книжа, предшестващ катастрофата през 1987 г., и пика в цените на суровия петрол през юли 2008 г.

По-нататък бе разгледана връзката между спадовете на Биткойн и обратите в политиката на Федералния резерв. Това наблюдение предполага, че движенията на Биткойн биха могли да служат като водещ индикатор, даващ представа за потенциални промени в по-широката пазарна ликвидност.

В обобщение, пазарният анализ подчертава уязвимостта на крипто пазара спрямо по-широките икономически тенденции, сигнализирайки за предпазливи перспективи с потенциал за продължителна фаза на рецесия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Цените на руския петрол спадат – Индия ще засили покупките

На фона на спада на цената на руския суров петрол, която падна под границата от $60 за барел, заедно с по-широкия спад на международните бенчмаркове, Индия очаква увеличение на придобиването на руски петрол, както разкри високопоставен правителствен източник, говорил анонимно пред Reuters наскоро.

декември 9, 2023 20:00 2 мин. четене

Китай се закани да даде силен тласък на икономиката си през 2024 година

Китай пое ангажимент да засили фискалната си политика през 2024 г. в опит да стимулира икономиката си в затруднено положение. 

декември 9, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа поема инициативата – задават се нови забрани за износа на руски газ

Страните от Европейския съюз са на път да прекратят окончателно вноса на руски газ с въвеждането на мерки, целящи да забранят достъпа на руски енергийни компании до техните газопроводи и терминали.

декември 9, 2023 11:15 3 мин. четене

БРИКС: Индия с важно съобщение за присъединяването на Пакистан към съюза

Индия, като член на БРИКС, наскоро отправи запитвания относно интереса на Пакистан да се присъедини към алианса.

декември 9, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.