НАЧАЛО Други

Трейдър изкара $100 милиона за три години и се пенсионира

15.12.2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Трейдър изкара $100 милиона за три години и се пенсионира

Опитният търговец Ед Емерсън, който ръководеше търговията с петрол и метали в Goldman Sachs, се подготвя за пенсиониране след забележително успешен мандат, като според съобщенията за три години е натрупал печалба от около $100 милиона.

Работейки в Goldman Sachs от 1999 г., Емерсън, който има както аржентински корени, така и британско гражданство, пое ръководството на отдела за суровини на банката през 2018 г. В това си качество той контролира търговията с различни активи, включително петрол и метали.

Под ръководството на Емерсън отделът се съвзе от труден период, като от най-лошата си година в историята на Goldman като публично дружество се превърна в едно от най-доходоносните подразделения на банката.

Волатилността на световните пазари в условията на Ковид кризата и скоковете на цените на енергията след конфликта в Украйна предоставиха благодатна почва на трейдърите да се възползват от възможностите на стоковите пазари.

Емерсън умело навигира позициите на банката, насочвайки подразделението за суровини да допринесе значително за рентабилността на Goldman. Миналата година подразделението получи приходи от около $3 милиарда, след като в предишни години приходите му достигаха $2 милиарда годишно.

Съобщава се, че през последните три години бонусите на Емерсън, обвързани с постигнатите резултати, възлизат на около $100 милиона, което надхвърля приходите на главния изпълнителен директор на Goldman Дейвид Соломон за предходната година.

След напускането си през март Емерсън ще премине към консултантска роля като директор, а от Goldman Sachs обявиха издигането на двама опитни експерти по търговия с петрол – Сяо Цин и Нитин Джиндал, които да поемат отговорностите, освободени от г-н Емерсън.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Тази държава отказва да се присъедини към съюза

Министерството на външните работи на Мексико наскоро отговори на спекулациите относно потенциалния интерес на страната относно присъединяване към групата БРИКС, която се състои от нововъзникващи икономики.

04.03.2024 20:20 2 мин. четене

5 акции, които да избягвате на фона на икономическото състояние на САЩ

Въпреки че в момента пазарите на акции в САЩ са на исторически високи нива, инвеститорите трябва да бъдат предпазливи.

04.03.2024 16:40 3 мин. четене

Икономиката на ОАЕ може драстично да се разрасне през 2024 година

Прогнозите са, че икономиката на Обединените арабски емирства (ОАЕ) ще нарасне с 5% през 2024 г., което е значително увеличение спрямо отчетения през миналата година ръст от 3.4%.

04.03.2024 12:29 1 мин. четене

Ето какво мисли милиардерът Рей Далио за настоящия фондов пазар

Рей Далио, основателят на Bridgewater, наскоро сподели своята гледна точка за сегашното състояние на фондовия пазар, като посочи, че не смята, че той е в балон.

04.03.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.