НАЧАЛО Други

Този милиардер направи повече пари от всеки друг по света от началото на годината

03.02.2024 19:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Този милиардер направи повече пари от всеки друг по света от началото на годината

Марк Зукърбърг, главен изпълнителен директор на Meta Platforms, стана петият най-богат човек в света благодарение на значителния скок в цената на акциите на Meta, което доведе до значително увеличение на нетното му състояние през тази година.

Само през 2024 г. Зукърбърг е реализирал ръст на нетното си състояние от $14.3 милиарда, което го изстрелва на пета позиция в индекса на милиардерите на Bloomberg. Това го поставя пред бившия главен изпълнителен директор на Microsoft Стив Балмър, но зад съоснователя на Microsoft Бил Гейтс.

Очаква се Зукърбърг, който държи 13% от Meta, да увеличи още повече нетното си състояние, тъй като акциите на Meta продължават да поскъпват.

Компанията отбеляза 15% ръст в следборсовата търговия след обявяването на встъпителния си дивидент, което доведе до увеличаване на пазарната капитализация със $140 милиарда до $1.17 трилиона.

Акциите на Meta отбелязаха 14% ръст през 2024 г. и забележителен 109% ръст през последните 12 месеца. От първичното публично предлагане на Facebook през 2012 г. акциите на Meta са се увеличили с 933%.

Зукърбърг, основателят на компанията за социални медии, ще получава $700 милиона долара годишно под формата на дивиденти от Meta.

С нетно състояние от $142 милиарда, Зукърбърг заема пето място в индекса на милиардерите на Bloomberg, отстъпвайки на Илон Мъск, Бернар Арно, Джеф Безос и Бил Гейтс.

Възходът на богатството на Зукърбърг го поставя начело на списъка с най-значително увеличение на богатството през 2024 г., като изпреварва други известни личности като Гаутам Адани и Дженсън Хуанг.

Интересен факт е, че Зукърбърг, заедно с колегите си милиардери Уорън Бъфет и Бил Гейтс, е обещал да дари 99% от богатството си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Тази държава отказва да се присъедини към съюза

Министерството на външните работи на Мексико наскоро отговори на спекулациите относно потенциалния интерес на страната относно присъединяване към групата БРИКС, която се състои от нововъзникващи икономики.

04.03.2024 20:20 2 мин. четене

5 акции, които да избягвате на фона на икономическото състояние на САЩ

Въпреки че в момента пазарите на акции в САЩ са на исторически високи нива, инвеститорите трябва да бъдат предпазливи.

04.03.2024 16:40 3 мин. четене

Икономиката на ОАЕ може драстично да се разрасне през 2024 година

Прогнозите са, че икономиката на Обединените арабски емирства (ОАЕ) ще нарасне с 5% през 2024 г., което е значително увеличение спрямо отчетения през миналата година ръст от 3.4%.

04.03.2024 12:29 1 мин. четене

Ето какво мисли милиардерът Рей Далио за настоящия фондов пазар

Рей Далио, основателят на Bridgewater, наскоро сподели своята гледна точка за сегашното състояние на фондовия пазар, като посочи, че не смята, че той е в балон.

04.03.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.