НАЧАЛО Финтех

Този DeFi протокол нараства на фона на стагниращ пазар

февруари 28, 2022 23:09 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Този DeFi протокол нараства на фона на стагниращ пазар

Общата заключена стойност (TVL) на Solidly сега е $2.24 милиарда. Това се случва по-малко от две седмици след старта на протокола. Базираният на Fantom автоматизиран маркет мейкър, подобен на Uniswap, се очертава като един от най-бързо развиващите се проекти в DeFi пространството.

Стартирал на 15-ти февруари, проектът подкрепя децентрализираната борса Solidex. Въпреки че в момента има много DeFi проекти, този се отличава от няколко други, като поддържа сделки с нисък слипидж между фиксирани активи.

Той е разработен от Андре Кронье и Даниеле Сестагали, двама души, които са добре познати в пространството на децентралиираните финанси със своите иновативни проекти.

SOLID предлага нещо различно от останалите

DEX, който е като първия протокол за обмен на протоколи в сектора, има няколко функции, но най-важната е неговият токен, SOLID.

За разлика от обикновените токени, които дават на притежателите правомощия за управление, токенът SOLID не го прави. Той единствено се търгува без да предлага пасивни приходи или допълнителни права.

Притежателите ще получават приходи и награди от своя SOLID само след като го заключат и превърнат във veSOLID. С veSOLID, който не може да се търгува, притежателите ще получат дял от приходите от протокола.

Периода на заключване може да продължи до 4 години, което показва, че този проект има дългосрочни план.

Но каквото и да донесе дългосрочното представяне, краткосрочният растеж на Solidly вече показва огромния си потенциал. Общата му заключена стойност беше около $28 милиона към 23-ти февруари и достигна над $800 милиона до 25-ти февруари, преди почти да се утрои до $2.24 милиарда на 27-ми февруари.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Bitcoin се задържа над $38,000 след ядреното предупреждение на Путин

Като се има предвид колко се разрасна този проект през последните няколко дни, потенциалът му е повече от очевиден. Но също така показва устойчив интерес към пространството на DeFi въпреки мечите пазари.

Solidly прилага модел, който изглежда работи ефективно за протокола досега. Но е твърде рано да се каже какво ще стане със проекта, особено когато пазарът се стабилизира. Токенът SOLID, пуснат преди няколко дни и се търгува за $8.28.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Русия ще използва крипто борси за международни транзакции

Русия активно оформя своя подход към криптовалутите в страната. През април Антон Силуанов, министърът на финансите на Русия обсъди нова платежна система, която ще включва криптовалути.

май 30, 2023 6:00 1 мин. четене

САЩ може да загубят глобалната си крипто позиция заради тези държави

Според информация от Ясин Елманджра, анализатор в Ark Invest, Съединените щати са изправени пред риска да отстъпят водещата си позиция в глобалната крипто екосистема на няколко държави като Обединените арабски емирства, Южна Корея, Австралия и Швейцария.

май 25, 2023 12:00 2 мин. четене

Скоро няма да видим спот Биткойн ETF на американския пазар според шефа на VanEck

Борсово търгуваните фондове (ETF) напоследък набраха значителна популярност, привличайки разнообразни инвеститори, търсещи експозиция към редица активи.

май 24, 2023 14:30 2 мин. четене

Ripple ще инвестира $1 милиард за разширяването си във финтех пространството

Главният изпълнителен директор на Ripple Labs наскоро обяви плановете си да използва $1 милиард от паричните резерви на компанията, за да разшири обхвата на услугите ѝ.

май 24, 2023 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.