НАЧАЛО Алткойни

Този крипто проект отчита сериозен ръст през 2022 г.

януари 5, 2023 8:15 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Този крипто проект отчита сериозен ръст през 2022 г.

Фондацията, която стои зад основен конкурент на Етериум (ETH), отчита огромен ръст през 2022 г.

В нова блог публикация фондация Fantom подчертава значителния ръст на ежедневните транзакции в блокчейна си.

През цялата 2022 г. мрежата на Fantom извършваше средно около $500,000 – $1 милион дневни транзакции, което е огромна и постоянна разлика в сравнение с 2021 г.

В началото на 2022 г. в мрежата на Fantom имаше около 1.5 милиона уникални адреса. Сега този брой е нараснал до 33 милиона.

В публикацията се обръща внимание и на здравословния ръст на многобройните децентрализирани приложения (dApps), изградени в мрежата на Fantom (FTM).

През 2022 г. станахме свидетели на стартирането на много вълнуващи dApps и проекти на Fantom. Приложения като, 1inch, Premia и UniDex дадоха възможност на потребителите да поемат контрола върху финансите си по самодостатъчен начин, независимо дали става въпрос за извършване на прости суапове или използване на деривати. А при наличието на разнообразни криптоданъчни софтуери потребителите вече могат да възложат досадното данъчно отчитане от тези сделки на Crypto Tax Calculator, Blockpit и ZenLedger

Фондация Fantom също така се похвали с голяма промяна в токеномиката на Fantom, която включва значително намаляване на инфлацията на FTM. Тя е приела предложение за управление, което намали инфлацията на FTM до 6% чрез коригиране на възнагражденията за стейкинг, което означава, че ще са необходими още няколко години, за да достигне FTM пълното си предлагане. През 2023 г. инфлацията на FTM се очаква да бъде 1.87%.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Този алткойн може да е сериозна възможност в момента, твърди анализатор


В очакване на новата година Fantom иска да стимулира това да бъдеш разработчик на децентрализирани апликации (dApp) в блокчейна.

Един от ключовите ни приоритети е монетизирането на газа, което ще осигури на силните екипи на dApp устойчив доход чрез споделяне на приходите въз основа на газа, използван от техните dApps. За да улесним още повече потребителите да започнат работа с Fantom, целим да въведем и газови субсидии, които ще им позволят да взаимодействат с dApps, без да се налага сами да плащат такси за газ; разходите ще бъдат покрити от някой друг, например приятел, който се надява да привлече повече хора, заинтересовани от Fantom.

Fantom е блокчейн платформа, използваща смарт договори, която има за цел да се справи с компромисите с децентрализацията, сигурността и мащабируемостта, с които се сблъскват много блокчейни.

Към момента на писане на статията FTM се търгува на цена от $0.21 след ръст от над 8.8% в рамките на последната седмица.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Aptos (APT) има повече потенциал от Solana (SOL) – Coin Bureau

Блокчейн протоколът от първи слой Aptos (APT) набира инерция, превръщайки се в един от най-добре представящите се алткойни на криптопазара.

февруари 7, 2023 16:37 2 мин. четене

Cardano: Големите инвеститори бутат цената нагоре – Santiment

Santiment твърди, че увеличението на цената на Cardano (ADA) от миналата седмица се дължи главно на голямото натрупване от страна на големи инвеститори.

февруари 6, 2023 19:00 2 мин. четене

Polygon (MATIC): 2023 може да е добра година за актива – Bloomberg Intelligence

Според възгледите на Майк Макглоун от Bloomberg Intelligence за крипто пространството през февруари, Polygon (MATIC) ще се радва на значително масово приемане.

февруари 6, 2023 18:00 3 мин. четене

Шиба Ину: Да очакваме ли възход през следващите няколко седмици?

Популярен крипто стратег смята, че меме токена Шиба Ину (SHIB) може да се позиционира за възход през следващите седмици.

февруари 6, 2023 17:00 2 мин. четене