НАЧАЛО Финтех

Този крипто сектор ще бъде основата на следващия бичи пазар – Pantera Capital

януари 25, 2023 19:34 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Този крипто сектор ще бъде основата на следващия бичи пазар – Pantera Capital

Според гиганта Pantera Capital един от секторите на дигиталните активи ще бъде жизнената сила на следващия бичи пазарен цикъл.

В последния бюлетин на Pantera главният инвестиционен директор (CIO) Джоуи Круг каза, че децентрализираните финанси (DeFi) ще действат като основа на следващия бичи пазар.

Круг каза, че 2022 г., с многото си сривове на компании, вероятно е била най-голямата по отношение на сътресения в историята на криптовалутите.

Въпреки това, CIO-то, който помага за управлението на фонда на стойност $6.9 милиарда, каза, че DeFi е успял да остане напълно непокътнат през 2022 г., дори ако при топ протоколите се наблюдават спадове.

Това, което е интересно да се отбележи тук, от друга страна, е, че децентрализираните финансови протоколи, които отпускаха заеми на до голяма степен неизвестни контрагенти, не се взривиха. Разсъжденията за това, защо DeFi протоколите успяха да постигнат успех, имат няколко нива. Повърхностното ниво е, че тези протоколи (напр. Compound, Aave и Maker) принуждават хората да предоставят обезпечения и налагат агресивен контрол на риска.

Голямата ирония е, че този контрол на риска е същият вид контрол, за който централизираните структури често анекдотично казват, че е “твърде строг, просто неефективен”. Те ни казваха, че “тези протоколи не могат да контролират риска така, както го правим ние”. Само няколко месеца по-късно един от най-близките ми приятели ми разказа за благоприятните условия по заемите, които една от тези компании му е предоставила – компанията е поемала абсурдни количества риск. Казах му нещо от рода на: “следващият цикъл вероятно ще се взриви заради тези централизирани кредитни структури. Те събират стотинки пред парен валяк.

Круг каза, че кодът, който управлява DeFi протоколите, е доказал, че превъзхожда хората, които убеждават потребителите си да им се доверят въз основа на произволни разсъждения.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: „Изглежда манипулирано – Няма реално търсене“, предупреди анализатор


Децентрализираните протоколи не могат просто да кажат: “Повярвайте ми, учих в MIT и искам да даря всичко за благотворителност”. DeFi протоколите са по-скоро с характер на “не е нужно да ни се доверявате”

… Единственият вариант на протоколното ниво е да се изгради нещо, което работи, нещо от първи принципи, на открито, на псевдонимно игрално поле на рационални икономически участници, където кодът ви е публичен и всеки може да го провери и прочете.

Ръководителят на хедж фонда каза, че DeFi трябва да се справи с три основни проблема, за да излезе напред. Те включват потребителското изживяване на крипто портфейлите, плащането на такси за транзакции в Етериум (ETH) и тромавия обмен на фиат за крипто.

Ако по тези три въпроса се наблюдава напредък, Круг смята, че DeFi може да задвижи следващия бичи цикъл на крипто пазара.

За него решенията на този настоящ набор от проблеми ще отнемат още две-три години, за да бъдат решени и изградени като много от тях, както и бъдещите иновации, които те позволяват, ще осигурят отлични инвестиционни възможности.

За мен най-вълнуващото нещо в това отношение е, че DeFi дава възможност за създаването на нова отворена, глобална и по-ефективна финансова система.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Telegram Wallet Bot вече поддържа транзакции с USDT

Потребителите на приложението за съобщения Telegram вече могат да изпращат и получават Tether (USDT) в чатовете си. Понастоящем Tether е най-голямата стабилна монета по пазарна капитализация.

март 24, 2023 13:15 2 мин. четене

Ето как модните артикули могат да се превърнат в метод за безконтактно плащане

Curve, финансово супер приложение с четири милиона клиенти в 31 европейски държави, обяви ново партньорство с компанията за безконтактни плащания Digiseq.

март 22, 2023 13:05 2 мин. четене

Нигерийците вече могат да купуват криптовалути безопасно с MetaMask и MoonPay

ConsenSys обяви, че MetaMask, в партньорство с Web3 компанията за плащания MoonPay, разширява услугите си в Нигерия.

март 22, 2023 8:00 1 мин. четене

Етериум: Edge браузърът на Microsoft ще интегрира крипто портфейл

Според BleepingComputer, Microsoft разработва нова функция, която ще позволи на потребителите да изпращат и получават крипто активи директно през уеб браузъра на компанията.

март 21, 2023 16:00 1 мин. четене