Home

Топ трейдърът Питър Бранд обяви подкрепата си за Биткойн визията на Сатоши

17.06.2024 0:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ трейдърът Питър Бранд обяви подкрепата си за Биткойн визията на Сатоши

Питър Бранд, един от ветераните трейдъри публикува доста интересно видео в своят профил в X (Twitter).

В този видеоклип участва Джак Малърс, главен изпълнителен директор на Strike, който обсъди важността на разбирането на концепцията за доказателство за работа (Proof -of-Work) и идеята за децентрализираната P2P мрежа, която Сатоши Накамото имаше за цел да изгради.

Доказателството за работа като основа на мрежата на Биткойн беше обяснено подробно от Малърс, като той обсъди как то предпазва от двойно харчене, изравнява стимулите за всички участници в мрежата и предотвратява атаки. За да се проверят транзакциите и да се добавят в блокчейна, се изисква миньорите да решават сложни математически задачи.

Малърс разказа и за първоначалната идея на Сатоши Накамото за валутата Биткойн. Той подчерта, че децентрализираната ѝ архитектура свежда до минимум зависимостта от централен орган, като същевременно повишава прозрачността и намалява възможностите за измами.

Биткойн се откроява сред другите конвенционални финансови системи заради аспекта си на децентрализация. В света на криптовалутите това не са просто исторически анекдоти, а идеи, излъчени от търговците на дребно, които активно оформят настоящите и предстоящите процедури.

Всеки, който работи в тази сфера – от разработчици до търговци – трябва да познава тези концепции. Видеоклипът, споделен от Питър Бранд, потвърждава колко важни могат да бъдат такива основни концепции дори днес.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Акциите на MicroStrategy се покачват с 15% на фона на Биткойн ралито

В понеделник акциите на MicroStrategy поскъпнаха с 15%, следвайки двуцифрения ръст на Биткойн до $65,000.

16.07.2024 16:00 1мин. четене

Kraken даде официален срок за изплащанията от Mt. Gox

Kraken, борса за криптовалути, обяви, че е получила средства от фалиралата крипто борса Mt. Gox, според изявление по електронната поща.

16.07.2024 14:32 1мин. четене

“Японската MicroStrategy” купува още Биткойн – акциите на компанията поскъпват

Японската Metaplanet е закупила още 21.88 BTC за около $1.26 милиона, с което общият им дял е над 225 BTC на стойност около $14.55 милиона.

16.07.2024 14:00 1мин. четене

Mt. Gox премести $6 милиарда в Биткойн – ще има ли нов спад на цената?

Последните доклади на The Block сочат, че японската крипто борса Mt. Gox е прехвърлила 47,229 BTC на стойност около $2.99 милиарда на неидентифициран адрес.

16.07.2024 11:01 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.