НАЧАЛО Крипто Крими

Топ крипто борса загуби близо $8 милиона в криптовалути след пробив на сигурността

септември 26, 2023 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ крипто борса загуби близо $8 милиона в криптовалути след пробив на сигурността

На 24 септември борсата HTX на Huobi Global претърпя значителен пробив в сигурността, в резултат на което бяха загубени дигитални активи на стойност $7.9 милиона.

Това нарушение стана публично достояние чрез платформата за блокчейн анализи Cyvers, предизвиквайки вълни от безпокойство в крипто общността.

Това, което отличава този инцидент, е твърдението на борсата, че е идентифицирала извършителя, и неочакваното предложение за “бонус за бяла шапка” на отговорното лице, при условие че върне по-голямата част от откраднатите средства.

Терминът “бяла шапка” се отнася за етични хакери, които разкриват уязвимости пред компаниите, за да помогнат за подобряване на сигурността. Предлагайки възнаграждение, Huobi се надява да стимулира крадците да върнат откраднатите криптовалути.

От известен горещ портфейл на Huobi се появи съобщение на китайски език, което се обръща директно към хакера.

В съобщението се посочва, че Huobi Global успешно е установила нападателя и според информацията компанията е направила нетрадиционно предложение.

Борсата предложи на хакера да задържи 5% от откраднатите средства като “бонус за бяла шапка“, ако избере да върне останалите 95%. В 13:00 ч. българско време на 24 септември заподозреният горещ портфейл на Huobi извърши превод, като изпрати 4,999 ETH (приблизително $7.9 милиона) на адрес без предишна история на транзакциите.

Джъстин Сън, инвеститор в Huobi Global, публично призна за хакерската атака в понеделник, разкривайки:

HTX @HTX_Global претърпя загуба от 5,000 #Eth ($8 милиона) поради хакерска атака.

Сън увери потребителите, че средствата им остават защитени и че борсата незабавно е разрешила всички свързани с това проблеми.

Huobi, утвърдена борса с десетгодишна история, наскоро се ребрандира като HTX. Това ребрандиране означава сливане на наследството на Huobi, токена TRON и основните принципи на обмена на криптовалути.

В допълнение към ребрандирането HTX промени подхода си към листването, като постави силен акцент върху участието на общността, давайки възможност на потребителите да участват в процеса на вземане на решения относно това кои активи да бъдат включени.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Oснователят на Terra Luna най-вероятно ще бъде екстрадиран в САЩ

Според запознати източници висшият служител на правосъдието на Черна гора е изразил намерение да екстрадира До Куон, спорна фигура в сферата на криптовалутите, в САЩ, а не в Южна Корея.

декември 7, 2023 18:14 1 мин. четене

Украйна: Арестуваха държавен служител за присвояването на $1.5 милиона в крипто

Висшият антикорупционен съд в Украйна отне от бившия шеф на Държавната служба за специални комуникации на Украйна (SSSCIP) $1.5 милиона в криптовалути – по-специално Tether (USDT), TRON (TRX) и Биткойн (BTC).

декември 3, 2023 14:00 2 мин. четене

Кристиано Роналдо може да се наложи да плати $750,000 заради партньорството си с Binance

Футболната суперзвезда Кристиано Роналдо се оказа в интересна ситуация и може да се наложи да се споразумее в съда за огромна сума заради популяризирането на Binance, която по-рано се съгласи да плати огромна глоба от $4.3 милиарда и да освободи главния си изпълнителен директор Чанпен Джао като част от споразумение с регулаторните органи на САЩ.

декември 1, 2023 21:00 1 мин. четене

Хакер на нашумял блокчейн проект иска пълен контрол над мрежата

KyberSwap, агрегатор на децентрализирана борса (DEX) и протокол за ликвидност, който е в основата на ликвидния хъб на мрежата Kyber, стана жертва на целенасочен експлойт. 

декември 1, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.