Home

Топ банката на Сингапур планира да управлява $370 милиарда до 2 години

13.06.2024 14:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ банката на Сингапур планира да управлява $370 милиарда до 2 години

DBS Group, която е най-голямата банка в Югоизточна Азия, се стреми към това да управлява 500 милиарда сингапурски долара ($369.7 милиарда) до 2026 г.

Този план идва на фона на големия големият приток на богатство от местните жители в Сингапур, предизвикан от политическата стабилност, доста благоприятната данъчна среда и въвеждането на програми за семейни офиси.

Миналата година DBS отбялаза ръст от над 23% в управляваните активи, достигайки 365 милиарда сингапурски долара.

Според Ши Це Кун, изпълнителен директор на DBS Group и ръководител на отделите за потребителско банкиране и управление на богатството, възможен принос за положителното развитие около тях е понижаването на лихвените проценти, в резултат на което се очаква пазарите да се възстановят.

DBS също така планира да удвои броя на клиентите си с нетно състояние от над 1 милион сингапурски долара или до 2026 г. Това последва увеличения брой на заможни клиенти през последните две години.

Проучване, публикувано от Изследователския институт Capgemini, проследява забележим ръст в богатството на заможните хора в световен мащаб. То също така подчертава по-благоприятно рисково настроение в проспериращите групи, които все по-малко държат фиатни валути.

Въпреки скандалът с пране на пари от миналата година, което доведе до засилени регулации, Сингапур се превърна в магнит за богатство. Броят на семейните офиси в града-държава, който наброяваше около 1,100 през 2021 г., се увеличи до 1,400 през предходната година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Riot Platforms придобива Block Mining, за да разшири добивния капацитет на Биткойн

Riot Platforms, основен играч в добива на BTC, ще купи Block Mining, базиран в Кентъки, в сделка на стойност $92.5 милиона.

24.07.2024 18:30 1мин. четене

БРИКС: Членките вече разглеждат предложението на Иран за обща платежна система

Страните членки на БРИКС разглеждат предложението на Иран за интегриране на националните им платежни системи, както потвърди руският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко в интервю за TASS.

24.07.2024 17:30 1мин. четене

Популярен трейдър предупреди за спад на долара и подкрепи Биткойн

Известният икономист Питър Бранд изрази загриженост относно потенциалния рязък спад на щатския долар и предложи Биткойн като жизнеспособен алтернативен актив.

24.07.2024 16:00 2мин. четене

Ethena ще инвестира в токенизирани активи от реалния свят: BlackRock е от кандидатите

Ethena, организацията, която стои зад USDe токена, е готова да инвестира част от резервите си в токенизирани активи от реалния свят (RWA).

24.07.2024 14:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.