Home

Топ американска банка разкрива интегрирането на AI за големите си инвеститори

13.06.2024 11:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ американска банка разкрива интегрирането на AI за големите си инвеститори

Акцентът на плана на банката бе даден от Ребека Хил, ръководител на отдела за управление на богатството в Morgan Stanley в Австралия.

Банката планира да направи важна AI интеграция в контрола на човешките портфейли, които са се превърнали в местен проблем. Основната цел е да се имплантира използването на най-модерния софтуер и методи, за да се подобрят стратегиите на австралийските клиенти в инвестиционните им услуги.

“В някои области сме много напред. Това е възможност да обединим най-добрите идеи, които имаме, и да получим информация от първа ръка “, отбеляза Хил.

Казано накратко, Morgan Stanley проправя пътя за включване на изкуствения интелект в своята система за управление на клиентските финанси в Австралия.

Използвайки AI, финансовите консултанти ще могат да извършват работата си много по-добре, като стартират сами някои процеси или събират данни, които ще им позволят да създават по-добри инвестиционни планове за своите клиенти. Този период е белязан от появата на AI технологиите, което съвпада с увеличаването на броя на големите инвеститори в Австралия.

Скорошен доклад на Capgemini отчита, че богатството на заможните австралийци е нараснало с около 8% през последната година и е достигнало точката, в която за първи път е преминало границата от $1 трилион. Този етап предоставя на Morgan Stanley позиция за подобряване на услугите за управление на богатството с помощта на изкуствен интелект.

Хил подчерта факта, че Австралия бележи напредък в разгръщането на капитала, но технологията в управлението на богатството е все още млада. Компанията гледа на това като на шанс да предложи на местните клиенти най-добрите практики и продукти, които вече са успешни на други пазари, и по този начин да обърне таблицата на стандартите в държавната индустрията.

Понастоящем компанията управлява клиентски активи на стойност над 41 милиарда австралийски долара ($27 милиарда) и има наети над 100 консултанти на пет места.

По време на инвеститорската конференция главният изпълнителен директор на Morgan Stanley Тед изрази предположение, че технологиите на изкуствения интелект всъщност могат да помогнат на финансовите консултанти на компанията да спестяват време. Чрез използването на AI чат помощници, съветниците биха могли спестят 10-15 часа седмично, за да подобрят производителността си и да оптимизират съпорта за клиентите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Riot Platforms придобива Block Mining, за да разшири добивния капацитет на Биткойн

Riot Platforms, основен играч в добива на BTC, ще купи Block Mining, базиран в Кентъки, в сделка на стойност $92.5 милиона.

24.07.2024 18:30 1мин. четене

БРИКС: Членките вече разглеждат предложението на Иран за обща платежна система

Страните членки на БРИКС разглеждат предложението на Иран за интегриране на националните им платежни системи, както потвърди руският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко в интервю за TASS.

24.07.2024 17:30 1мин. четене

Популярен трейдър предупреди за спад на долара и подкрепи Биткойн

Известният икономист Питър Бранд изрази загриженост относно потенциалния рязък спад на щатския долар и предложи Биткойн като жизнеспособен алтернативен актив.

24.07.2024 16:00 2мин. четене

Ethena ще инвестира в токенизирани активи от реалния свят: BlackRock е от кандидатите

Ethena, организацията, която стои зад USDe токена, е готова да инвестира част от резервите си в токенизирани активи от реалния свят (RWA).

24.07.2024 14:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.