НАЧАЛО Други

Топ 9 крипто милионера

ЮНИ. 4, 2018 10:08 7 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Топ 9 крипто милионера

Със съществуването на блокчейн портфейлите и борсите за търговия на дигитални валути, трупането на богатство е направено да е и за инвеститори и за търговци.

Топ 9 крипто милионера


Когато Биткойн за първи път е представен през 2009г. от Сатоши Накамото, който до ден днешен е мистерия за света, никой не знаеше колко голяма значение щеше да има след 10 години. Сякаш до вчера като човек си каже валута, си представя парче хартия, което да си сложи в джоба. В днешно време всеки е изумен от идеята да се съхраняват лични състояния дигитално, с помощта на криптовалути.


Толкова много хора натрупаха пари от тази иновация, което привлече вниманието на Forbes.

Криптовалутите напоследък се намират в ситуация, в която от няколко правителства, финансови институциии и топ инвеститори твърдят, че те силно облагодетелстват наркодилъри. Forbes решиха да създадат този списък в опит да защитят името на криптовалутите и да ги легитимират като истински актив на икономическата фаза. Списъкът включва редица лица, включително иноватори, инвеститори, разработчици и основатели на цифрови платформи за обмен на валута и големи институционални инвеститори и финансисти.


1. Chris Larsen


Състояние: 7.5 - 8 милиарда долара

Възраст: 57 г.

Той е настоящият председател и бивш главен изпълнителен директор на Ripple Labs, крипто платформа, която улеснява международни плащания за банки, използващи блокчейн технология. Chris Larsen е известен също и с основаването и разработване на редица Fintech приложения.

Той притежава 5.2 милиарда в XRP. Ripple Labs казват, че контролират над 61 милиарда XRP от наличните 100 милиарда XRP, което се равнява на около 95 милиарда долара. Също така се говори, че той има 17% от акциите на компанията, като наскоро бе оценена на 410 млн. долара. Неговите 17%, плюс личното притежание на 5,2 милиарда в XRP, се равнява на нетна стойност от около 37,3 милиарда долара. Предполага се, че Chris е съосновател на онлайн ипотечния заемодател, е-loan, през 1997 г. и Prosper през 2015 г., което в момента се оценява на 1 млрд. Долара. Всичко това го прави най-богатият крипто притежател в цялият свят.


2. Joseph Lubin


Състояние: 1-5 милиарда долара

Възраст: 53 г.

Той е съосновател на Етериум и основател на ConsenSys, студио за производствено предприятие за платформата на Етериум. Преди това е започнал кариерата си, работейки в различни сектори като софтуерно инженерство, невронни мрежи, роботика и дори в машинната сфера. Той също беше част от Goldaman Sachs и тяхното частно финансово управление.

Още през 2014 г. той взима решение да финансира Етериум блокчейна. Витаят слухове, че той е сред топ купувачите в crowdsale-а на Ethereum. Той също така притежава мажоритарен дял в неговата компания Consensys, който осигурява следните услуги:
- Одити на сигурността
- Пускане на токени
- Стартирането на крипто бизнеси като Gnose,Singular, adChain, Grid + и BlockApps.

Consensys има над 600 служители и работи в 28 страни. Хора запознати със криптовалутите, твърдят, че Lubin има най-голям дял от Етериум. Те се оценяват на стойност около 10 милиарда долара.


3. Changpeng Zhao


Състояние: 1.1-2 милиарда долара

Възраст: 41 г.

Zhao e настоящият генерален директор на Binance.

Скоро след като научава за Биткойн, Changpeng Zhao, продава своята къща в Шанхай през 2014 г., за да се потопи изцяло в хайпа за Биткойн. В рамките на по-малко от седем месеца, CZ, както е известен в общността, създава най-голямата крипто борса. Още през юли, неговият токен BNB (Binance) се търгува само за 10 цента. В момента е в диапазона около 13 долара и е постигнала пазарна горна граница отоколо 1,3 млрд. долара. Говори се, че има най-голям дял от BNB токените. Binance има 6 милиона потребители, 38% от които са граждани на САЩ. В момента, Binance поддържат 120 токена, повече от 100 портфейла и 240 търговски двойки. Способността да се справят с 1,4 милиона транзакции в секунда с 6 милиона потребители го направи най-голямата крипто борса в света.


4. Братята WinklevossСъстояние: 900 Милиона Долара - 1.1 милард долара

Възраст: 36 г.

Двамата братя са съоснователи на Winklevoss Capital.

Cameron и Tyler Winklevoss са известни предимно с това, че осъждат основателя на Facebook, Марк Зукърбърг, като твърдят, че той е откраднал идеята им за социална мрежа и се задоволяват с 65 милиона долара сетълмент на Facebook акции и пари в брой. С тези 65 милиона, те решават да инвестират в Биткойн и купуват криптовалутата на стойност около 120 000, когато цената на един Биткойн е по-малка от $ 10. Те също така печелят около 350 милиона долара или повече, от други криптовалути, като например Етериум. Освен това, те отварят крипто борса в Ню Йорк, наречена Gemini. Обменното бюро наскоро обработи 300 милиона долара в ежедневните транзакции. Така успяха да влезнат в списъка на най-богатите притежатели на криптовалути.


5.  Matthew Mellon


Състояние: 900 милиона долара - 1 милиард долара

Възраст: 54 г.

Той е наследник на едно от най-големите "банкови богатства" в Америка, основано от дядо му, който е великият Thomas Mellon. Матю също е бил бивш председател на финансовия комитет на Републиканската партия в Ню Йорк. Въпреки остри предупреждения от стана на своите приятели и семейство, Matthew Mellon започва да се занимава с критповалути. Той започва да инвестира в биткойн, който по-късно продава. В крайна сметка решава следващата му инвестиция да бъде в токена на Ripple - XRP. Той е един от ранните инвеститори за платформата и реално е похарчил 2 милиона долара. Той особено харесва XRP, защото е сред криптовалутите, работещи с банковата система. Сегашната му стойност в XRP е 1 милиард долара.6.  Виталик Бутерин


Състояние: 400-500 милиона долара

Възраст: 24 г.

Бутерин е само на 24 години, но вече има зад гърба сериозен опит с криптовалутите. Като тийнейджър, Бутерин стартира Bitcoin Magazine . По-късно той се отписва от колежа, за да може да приеме стипендията Thiel, която дава на младите хора $ 100 000, за да направят нещо ново, отколкото да прекарват времето си в клас. След това той започва да се занимава Биткойн, но по-късно открива много ограничения в криптовалутата. Той по-късно създаде платформата на Етериум, която захранва програмата за първоначалните предложения за токени и достигна пазарна капитализация от 100 милиарда долара. В момента Vitalik си сътрудничи с компании като Microsoft, BP и JP Morgan.


7. Brendan Blumer


Състояние: 600-700 милиона долара

Възраст: 31 г.

Blumber е на 34 години,но той започва да се занимава с дигитални активи още на 14 години, когато започва да продава активи носещи стойност в компютърни игри като Word of Wacraft и Ever-equest. През 2005 г. неговата компания, Gamecliff, е придобита от интернет игра за забавление на Brock Pierce (IGE). През 2007 г. основава Accounts.net, който продава аватари за игри. Тя надмина $ 1 млн. Приходи на месец. През 2010 г. той стартира Okay.com, която беше платформа за обмен на данни за брокери на недвижими имоти в Азиатския регион. През 2016 г. Brendan Blumer и Dam Larimer започват да работят върху Block.one. Докато работи от Хонг Конг, Blumer успешно изтегли една от най-големите продажби на токени на стойност 1 милиард долара за EOS.IO. Той оспорва платформата Етериум. Миналата година пазарната стойност на монетите EOS достигна огромната сума от 10,9 милиарда долара, като накрая стига до 8,8 милиарда. Blumer притежава приблизително 15% от Block.one.


8. Anthony Di Lorio


Състояние: 750 милиона долара - 1 милиард долара

Възраст: 43 г.

Anthony Di Lorio е съосновател на платформата Етериум. Също е и основател на Jaxx и Decentral. Антъни стартира Toronto Bitcoin Meet Up Group с да намери други съмишленици. Тук се запознава с основателя на етереум, Виталик Бутерин. Той помага за изграждането на платформата Етериум, която понастоящем струва 100 милиарда долара. Той инвестира и в други цифрови валути като Vechain, Qtum и Zcas. Стратегията му е да инвестира рано в сравнително нови криптовалути с потенциални нови крипто инвеститори. Когато цената се покачи достатъчно Anthony Di Lorio продава с голям процент чиста печалба.9. Tim Draper


Състояние: 350-500 милиона долара

Възраст: 59 г.

Той е основател на Draper Associates. Интересът на Tim към цифровита валути започна преди 15 години в Южна Корея, когато се среща с баща, който е купил на сина си виртуален меч, използвайки истински пари. Идеята беше толкова му е влезнала под кожата, че когато чул за Биткойн, той вече е бил закачен. Draper инвестира 250 000 долара от своите пари в Биткойн, когато цената е около $ 6. За съжаление той губи всичко в срив на Mt Gox през 2014 г. За щастие съдбата е била на негово място, тъй като през същата година; америката служба US Marshall Service, пускат на търг около 32 000 биткойна, конфискувани от Ros Ulbricht, който управлявал онлайн черен пазар, известен като Silk Road. Tim придобива Биткойн на цена от по-малко от 20 милиона долара. Той е направил инвестиции в повече от 40 криптовалути оттогава.


ЗАКЛЮЧЕНИЕ:


Горният списък с хора дава ясен и кратък поглед върху възвръщаемостта, че има добри инвестиционни възможности способни да осигурят на ранния осиновител. Toва, което можем да научим от тези хора е това, че най-богатите хора в света на криптовалутите уцелват точния момент преди всички останали и това е начина по който си задържат преднината. Най-честата характеристика, която хората в този списък имат е способността да се възползват от възможности и рискове, докато други се страхуват от инвестиция. Криптовалутите се оказват невероятен цифров актив, който ако се използва разумно, може да замени фиатните валута и да се въведат в света нови, безпроблемни системи.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Китайска държавна медия предупреждава за рискове свързани с метавселената

В мнение, публикувано от държавния Economic Daily, се казва, че колкото по-гореща става метавселената, толкова повече обществеността трябва да остане спокойна.Авторът пише, че в бъдеще, когато техноло...
НОЕ. 29, 2021 14:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мъж кръщава сина си на любимата си криптовалута

Неговият туит не остана незабелязан от главния изпълнителен директор на Input Output Чарлз Хоскинсън, който приветства бебето на света.Welcome baby cardano to the world https://t.co/oXNx1sUi22— Charle...
НОЕ. 29, 2021 12:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Казахстан обмислят изграждането на АЕЦ за копаене на криптовалути

Ядрената алтернатива за снабдяване на енергийната система на страната е доста непопулярна сред гражданите. Въпреки това президентът Касим-Жомарт настоява, че предложението има за цел "да увеличи прино...
НОЕ. 28, 2021 18:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Shiba Inu навлиза в метавселената представяйки блокчейн гейминг

Shiba Inu, след като достигна най-високата си стойност от $0.000088, оттогава е в низходяща спирала и не успява да повтори възходящите си движения отпреди месец.Репутацията на Shiba Inu (SHIB) на "мем...
НОЕ. 28, 2021 13:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света