НАЧАЛО Други

Tоп 5 подценени акции, които инвеститорите следят

ноември 11, 2023 19:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tоп 5 подценени акции, които инвеститорите следят

Инвеститорите постоянно търсят акции, които са подценени, не са широко следени и имат потенциал за растеж.

Търговците на дребно са изправени пред предизвикателството да се ориентират в различните методи за откриване на нова информация в този огромен пейзаж.

В тази статия може да видите 5 акции и да придобиете представа защо определени акции може да заслужават внимание и дали инвеститорите или обикновените читатели трябва да ги следят. 

GAN Limited

Технологична компания от казино сектора привлече повишено внимание от страна на инвеститорите след обявяването на придобиването си. Sega Sammy Creation, подразделение на Sega Sammy Holdings, Inc. разкри плановете си да придобие компанията за $1.97 на акция в брой. 

Придобиването ще бъде гласувано от акционерите на специално събрание на 31 март 2024 г., като ако бъде одобрено, се очаква то да приключи през четвъртото тримесечие на 2024 г. Като се има предвид тримесечният срок до гласуването, други страни могат да проявят интерес. 

Освен това придобиването на GAN може да стимулира по-нататъшни сливания и придобивания в сектора на онлайн игрите.

Marathon Digital Holdings

Компанията за добив на Биткойн токени отбеляза ръст на акциите си, след като отчете резултатите за третото тримесечие. Въпреки че приходите на компанията в размер на $97.8 милиона показаха увеличение на годишна база, те не достигнаха консенсусната предложена оценка от $99.70 милиона.

Marathon отбеляза рязък ръст на приходите поради 467% увеличение на производството на Биткойн и 32% увеличение на цената на BTC през тримесечието. 

Като изключим приходите, акциите на Marathon са волатилни, повлияни от неотдавнашното покачване на цените на Биткойн.

Eli Lilly and Company

Тази фармацевтична компания привлече повишен инвеститорски интерес след одобрението на FDA за разширена употреба на нейното лекарство за отслабване Tirzepatide. Очаква се лекарството да бъде налично в САЩ до края на годината на по-достъпна цена в сравнение с други лекарства за отслабване от Novo Nordisk.

Astra Space

Космическата компания отбеляза ръст на акциите си, тъй като основателите Крис Кемп и Адам Лондон предложиха да придобият останалата част от компанията, която все още не притежават, на цена от $1.5 на акция. 

Това съобщение последва разглеждането на предложения за финансиране и стратегически транзакции от страна на управителния съвет на компанията. Въпреки че акциите на Astra поскъпнаха с над 50%, те все още се търгуват под офертната цена от $1.50, като към момента на писане на статията се търгуват на цена от $1,35.

Coinbase Global

Платформата за обмен на криптовалути привлече засилен инвеститорски интерес, след като отчете финансови резултати за третото тримесечие, които надхвърлиха прогнозите на анализаторите.

Интересът към Coinbase вероятно е свързан с повишаването на цената на Биткойн и нарастващия оптимизъм по отношение на потенциалното одобрение на Биткойн ETF през следващите месеци.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Притесненията за долара и ролята на китайската валута

През последните няколко години сред висшите политици от БРИКС нараства загрижеността относно доминиращата роля на долара и неговото въздействие върху макроикономиката на развиващите се пазари.

декември 7, 2023 17:00 4 мин. четене

Съдът одобри признанието за вина на Чанпен Джао

Чанпен Джао наскоро бе признат за виновен от съдия в САЩ по дело, свързано с нарушения на разпоредбите за борба с прането на пари.

декември 7, 2023 16:46 2 мин. четене

Рецесията в САЩ и какво мислят директорите на големите банки

Джейн Фрейзър, главен изпълнителен директор на Citigroup, се присъедини към група на банкови ръководители, които предупреждават за предстоящи трудни времена.

декември 7, 2023 14:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия може да започне “петролна война” срещу САЩ

Саудитска Арабия се сблъсква с предизвикателства при повишаването на цените на петрола чрез съкращаване на производството и може да обмисли значителна промяна в посока към САЩ, според мнението на енергийния експерт Пол Санки.

декември 7, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.