НАЧАЛО Други

Фалиралата крипто борса FTX може да получи втори шанс

ноември 10, 2023 9:24 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Фалиралата крипто борса FTX може да получи втори шанс

Токенът FTT, родната валута на изпадналата във финансови затруднения криптовалутна борса FTX, отбеляза забележителен скок от над 100% в четвъртък.

Това увеличение последва забележките на Гари Генслер, председател на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC), който изрази откритост към потенциалното възраждане на борсата.

Изявлението на Генслер дойде ден след като той предложи потенциално рестартиране на FTX от Том Фарли, бивш президент на Нюйоркската фондова борса и един от тримата най-големи кандидати за фалиралата борса.

Генслер подчерта значението на спазването на правните рамки при всякакви усилия за възраждане. По време на интервю на Fintech Week във Вашингтон в сряда той посъветва:

Изградете доверието на инвеститорите в това, което правите, и гарантирайте, че правите правилното оповестяване – а също така, че не смесвате всички тези функции, не търгувате срещу клиентите си или не използвате техните криптоактиви за собствени цели.

Основателят на FTX, Сам Банкман-Фрийд, наскоро беше признат за виновен по седем обвинения в измама и конспирация, като го грози потенциална присъда до 115 години затвор. Изслушването за произнасяне на присъдата му е насрочено за 28 март 2024 г.

FTX подаде молба за обявяване в несъстоятелност преди почти година, на 11 ноември, заедно със 130 филиала, като се позова на невъзможността да изпълни тегленията на клиенти в условията на срив, наподобяващ масово източване на банкови сметки, поради присвояване на депозити на клиенти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ скочи с още $240 милиарда – Робърт Кийосаки отправи предупреждение за икономиката

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, подчерта неотложната заплаха от нарастващия американски дълг, който само през ноември е нараснал с $240 милиарда.

декември 10, 2023 18:00 1 мин. четене

10 американски милиардера, които станаха още по-богати през 2023 година

Богатството на милиардерите нарасна значително през тази година благодарение на процъфтяващия фондов пазар, който се характеризира с над 20-процентно увеличение на индекса S&P 500 и над 50-процентно увеличение на Nasdaq 100 от началото на годината.

декември 10, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа въвежда нови регулации за развитието на изкуствения интелект

Европейските законодатели постигнаха новаторско споразумение за регулиране на изкуствения интелект (AI), което проправя пътя за цялостен закон за AI в западните държави.

декември 10, 2023 16:00 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя държава може да замести Аржентина като нов член на съюза

По време на годишната среща на върха на БРИКС 2023 алиансът обяви разширяване на дейността си с участието на шест държави. 

декември 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.