НАЧАЛО Други

Топ 5 акции, които да разгледате през декември

04.12.2023 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 5 акции, които да разгледате през декември

С наближаването на края на 2023 г. настъпва ключов момент за проучване на потенциалните инвестиционни възможности преди посрещането на новата година.

Преди да пренастроите финансовите си цели, е разумно да оцените пътя на портфейла си, бъдещите перспективи и съответствието на риска с инвестициите си.

Сред множеството акции NextEra Energy, Brookfield Renewable, Garmin, Confluent и Chevron се открояват като разнообразни, но обещаващи възможности, които да разгледате за постигане на финансовите си цели.

Ето по-задълбочен поглед върху причините, поради които всяка акция е обещаваща през този декември:

NextEra Energy

Въпреки борбата на сектора на комуналните услуги с повишаването на лихвените проценти, NextEra Energy, най-голямата американска електрическа компания, отбеляза спад в цената на акциите си. Този спад увеличи дивидентната доходност на компанията до над 3%, като тя се търгува значително под историческите показатели за оценка.

Със силни финансови показатели и перспективи за растеж както в сегмента на електроснабдяването, така и в сегмента на възобновяемите енергийни източници, NextEra Energy очаква годишен ръст на коригираната печалба на акция от 6% до 8% до 2026 г.

Brookfield Renewable

Въпреки трудната година, този доставчик на енергия от възобновяеми източници предвижда средна годишна обща възвръщаемост от 12% до 15% в дългосрочен план. Със значителен оперативен капацитет и стабилен проект за развитие, той е в добра позиция да задоволи нарастващото търсене на възобновяеми енергийни източници.

Garmin

След период на забавен растеж, дължащ се на пандемията, Garmin се възстановява с 12% увеличение на продажбите през последното тримесечие. Разнообразното продуктово портфолио, включващо смарт часовници и навигационни платформи, остава силна страна, като компанията се стреми към стабилен ръст на продажбите и разширяване на печалбата през 2023 г.

Confluent

Confluent е основен играч в областта на сигурния обмен на данни и предлага уникална стрийминг услуга, която обслужва различни видове данни за бизнеса. Със силна история на растеж и рентабилност, компанията продължава да прави нововъведения, адресирайки ключови технологични тенденции, въпреки неотдавнашната пазарна разпродажба.

Chevron

Въпреки годината на спад, Chevron, със своята глобална експозиция и диверсифициран портфейл в цялата верига на стойността на петрола и газа, изглежда подценен. Нейните благоразумни финансови стратегии, включително последователно изплащане на дивиденти и обратно изкупуване на акции, в съчетание със силния баланс, са сигнал за потенциална стойност при ниско съотношение цена/печалба от 10.7.

Заключение

Всяка от тези акции предлага различни инвестиционни възможности, независимо дали става въпрос за сектора на възобновяемите енергийни източници, технологичния хардуер, съобщенията за данни или нефтената и газовата промишленост. Тази статия не представлява финансов съвет. Провеждането на допълнителни проучвания и обмислянето на собствените инвестиционни цели преди вземането на каквито и да било решения е от решаващо значение, особено в края на годината.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Nvidia достигна размерите на целия фондов пазар в Германия

След скорошния доклад на Nvidia и рязкото увеличение на покупките на акции, пазарната капитализация на производителя на чипове се увеличи до впечатляващите $1.91 трилиона.

22.02.2024 21:40 2 мин. четене

Нови прогнози за цените на петрола

Тенденциите в ценообразуването на петрола и бензина се характеризират с ясно изразени сезонни тенденции, които обикновено се повишават след началото на годината и се запазват до летните месеци.

22.02.2024 20:00 3 мин. четене

БРИКС: Финансовият упадък на САЩ ще бъде в полза на съюза

Бившият главен икономист на МВФ Оливие Бланшар алармира, че Съединените щати са изправени пред тежка фискална криза поради нарастващия дефицит по дълга, който вече надхвърля $34 трилиона.

22.02.2024 17:00 2 мин. четене

Рецесията вероятно вече е застигнала Германия според централната банка на страната

Според редовния месечен доклад на Bundesbank от понеделник за най-голямата икономика в Европа, изглежда, че понастоящем Германия преживява потенциална рецесия, обусловена от слабото външно търсене, предпазливото поведение на потребителите и ограничените вътрешни инвестиции поради високите разходи за заеми.

22.02.2024 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.