НАЧАЛО Други

Топ 3 признака, че САЩ е в рецесия

23.05.2024 7:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 3 признака, че САЩ е в рецесия

Управителят на Федералния резерв Кристофър Уолър подчерта днес предпочитанията си за запазване на по-високи лихвени проценти за продължителен период от време.

Той отбеляза, че ще се нуждае от още няколко месеца с благоприятни данни за инфлацията, преди да обмисли намаляване на лихвите. Кевин Ман, главен инвестиционен директор в Hennion & Walsh, се присъедини към Market Domination, за да обсъди бъдещите действия на Федералния резерв и три индикатора за предстояща икономическа рецесия.

Ман предупреди: „Фед трябва да бъде предпазлив, защото твърде дългото задържане на лихвените проценти на твърде високи нива може да измести прогнозираното икономическо забавяне в рецесия.“ Той изтъкна няколко индикатора за рецесия: забавяне на растежа на БВП през първото тримесечие до 1.6%, спад на потребителските нагласи до най-ниската им точка от юли 2022 г. насам, нарастваща безработица и намалени потребителски разходи поради високите нива на дълга.

Що се отнася до бъдещето на пазара (DJIA, S&P 500, Nasdaq), Ман отбеляза, че той може би е бил прекалено оптимистичен през тази година, приемайки, че Федералният резерв ще постигне перфектно меко приземяване. Той предположи, че все още не сме стигнали дотам, но прогнозира, че и акциите, и облигациите ще извлекат полза, след като се случи първото понижение на лихвите.

[readmore id=”108009″

Инвеститорите останаха спокойни след продължаващия коментар на Федералния резерв за „по-високи нива за по-дълго време“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Търговията на Китай с Австралия връща нивата си отпреди Ковид пандемията

Въпреки десетилетието на политическо напрежение Китай, член на БРИКС, значително увеличава търговията си с Австралия.

22.06.2024 15:00 1 мин. четене

Топ мениджър на фондове намалява позициите си в Nvidia – ето защо

Пол Уик от Seligman Investments е намалил дела си в Nvidia, изразявайки съмнения относно бъдещия ръст на приходите на компанията.

22.06.2024 10:30 1 мин. четене

Китай предупреди Европа за потенциална “търговска война”

Германският министър на икономиката Роберт Хабек пристигна в Пекин на 21 юни на тридневно посещение на фона на ескалиращото търговско напрежение между Европейския съюз и Китай във връзка с предложените мита върху вноса на електрически превозни средства.

22.06.2024 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС – икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

22.06.2024 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.