НАЧАЛО Други

Топ 3 причини защо фондовия пазар ще продължи да поставя нови рекорди

10.03.2024 16:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 3 причини защо фондовия пазар ще продължи да поставя нови рекорди

Том Лий от Fundstrat все още очаква по-нататъшен ръст на фондовия пазар, както спомена в интервю за CNBC в петък.

Лий призна, че след силния доклад за работните места през февруари на пазара продължава прибирането на печалби. Въпреки това той подчерта три фактора, които показват потенциален ръст:

  • Силно представяне на приходите: Лий отбеляза, че приходите за първото тримесечие са надхвърлили очакванията със 7%, което предполага потенциално увеличение на приходите на акция за годината с $10 до $15.
  • Очаквано намаляване на лихвените проценти от страна на Федералния резерв.
  • Липса на високорисково поведение сред инвеститорите.

Въпреки повишаването на корпоративните печалби Лий смята, че оценките остават разумни, особено при коефициент P/E от 15x, с изключение на акциите на FAANG. Дори ако се вземат предвид технологичните акции с мегакапацитет, форуърдният коефициент P/E на S&P 500 от 20.7x е само малко по-висок от петгодишната му средна стойност от 19.0x.

Лий също така отбеляза, че инвеститорите не проявяват прекомерно рисково поведение, което обикновено се наблюдава по време на пазарните върхове. Лий не смята, че инвеститорите са прекалено агресивни при наличието на $6 трилиона парични средства, които все още са настрана, и при нива на маржин дълг под предишните върхове. Той предупреди да не се използват условията на свръхпокупка като сигнали за продажба, тъй като силните пазари обикновено остават стабилни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Зарязването на долара – основната тема на предстоящата среща в Русия

Според неотдавнашно изявление на дипломат акцентът на срещата на върха на БРИКС през 2024 г. ще бъде поставен главно върху програмата за дедоларизация.

24.04.2024 12:00 2 мин. четене

Огромен ръст на крипто даренията за благотворителност

Крипто даренията трансформират американската филантропия: Над $2 милиарда са събрани през 2023 г., като 56% от водещите благотворителни организации приемат дигитални активи.

24.04.2024 10:12 2 мин. четене

БРИКС: Руски министър с важно съобщение за финансовото бъдеще на съюза

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков сподели в интервю, че страните от БРИКС обсъждат използването на трансакции със стабилни монети и на платформа за плащания в CBDC с цел подобряване на финансовата интеграция.

24.04.2024 7:00 1 мин. четене

БРИКС: Ще замени ли съюза долара с криптовалути?

Страните от БРИКС развиват смела програма за отказ от щатския долар в полза на единна криптовалута за международна търговия.

23.04.2024 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.