Home

Топ 3 AI акции от портфолиото на милиардера Дейвид Тепер

18.06.2024 22:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 3 AI акции от портфолиото на милиардера Дейвид Тепер

Appaloosa, хедж фондът на Дейвид Тепър, заема 12-то място в списъка на най-печелившите хедж фондове за всички времена и е реализирал печалба от 58% за тригодишния период, приключващ през март 2024 г., в сравнение с 32% от S&P 500.

Някои от ключовите позиции на този милиардер инвеститор в края на тримесечието през март бяха Amazon (10%), Microsoft (8,7%) и Nvidia (5,9%).

Amazon

Amazon показа впечатляващи резултати през първото тримесечие на 2024 г., като приходите им нараснаха с 13% до $143 милиарда, задвижвани от дейности по реклама и облачните услуги. Нетната GAAP печалба се увеличи три пъти до $0.98 за акция. Общоприетите счетоводни принципи (GAAP) са набор от счетоводни правила, стандарти и процедури, издавани и често ревизирани от Съвета по финансови счетоводни стандарти (FASB).  Доминирайки на пазара за електронна търговия в Северна Америка, както и на онлайн пазара в Западна Европа, в допълнение към това, че е най-голямата медийна тех компания в САЩ, Amazon може да се похвали и с лидерска позиция в сектора на облачните инфраструктури чрез своите Amazon Web Services (AWS), което подкрепя перспективите за нейния растеж. Уолстрийт прогнозира, че ръстът на печалбата на акция (EPS) на Amazon ще бъде около 23% годишно през следващите 3-5 години.

Microsoft

През третото фискално тримесечие, приключило през март, Microsoft отчете приходи в размер на $61.9 милиарда, което представлява увеличение на годишна база с около 17%, докато нетната GAAP печалба се е увеличила приблизително с една пета, достигайки $2.94 на акция на разводнена база.

Към момента на писане на статията Microsoft се търгува на малко над 38 пъти по-висока цена от печалбата, или по-малко от прогнозирания ръст на печалбата на акция от 13.7% годишно през следващите 3-5 години. По-привлекателна точка за влизане обаче би могла да бъде на около 30 пъти по-висока цена от печалбата при значително отчитане на силните фундаментални показатели и потенциала за растеж.

Nvidia

Nvidia има приходи от $26 милиарда през първото тримесечие, тъй като търсенето на AI технологии се е увеличило. Нетната печалба по GAAP, достигна $6.12 на разводнена акция, като нарасна почти пет пъти през миналата година. Деветдесетпроцентовият пазарен дял при графичните процесори за центрове за данни и осемдесетпроцентовият пазарен дял при AI чиповете дават на компанията голямо конкурентно предимство по отношение на нейната цялостна платформа за ускорени изчисления. Уолстрийт очаква EPS на Nvidia да расте с 32% годишно през следващите три до 5 години.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Съдът разреши на Binance US да инвестира средства на клиенти в държавни ценни книжа

Американски съд одобри искането на Binance US да инвестира фиатни средства на клиенти, държани в BitGo, в американски държавни ценни книжа.

20.07.2024 13:10 1мин. четене

Ето коя технология не пострада при вчерашния глобален срив

С напредъка на света в дигиталната ера зависимостта от технологиите става все по-очевидна. Дигиталните инструменти и платформи вече играят решаваща роля във всичко – от комуникацията до бизнес операциите.

20.07.2024 12:00 2мин. четене

Главният изпълнителен директор на Binance апелира за търпение на фона на бичия цикъл на Биткойн

Поговорката “фондовият пазар възнаграждава търпеливите“ се простира отвъд традиционните финанси и важи и за сферата на криптовалутите.

20.07.2024 9:00 1мин. четене

Искате да се срещнете с Доналд Тръмп – ето колко Биткойн ще трябва да платите

Бившият президент Доналд Тръмп се стреми да получи значителен принос от своите поддръжници в областта на криптовалутите, като определи висока цена от $844,600 за лична кръгла маса на Биткойн конференцията 2024 в Нешвил.

20.07.2024 8:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.