НАЧАЛО Други

Топ 3 акции под $10, които да следите тази седмица

септември 13, 2023 16:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 3 акции под $10, които да следите тази седмица

Изборът на инвестиции в акции с малка пазарна капитализация може да бъде разумен, като се имат предвид по-ниските им оценки в сравнение с акциите на по-големите компании, включени в S&P 500.

Тези акции представляват възможност за по-висок риск и по-висока печалба. В анализ от 12 септември са идентифицирани три особено обещаващи акции с потенциал за растеж и стойност, всички на цена под $10.

ChargePoint Holdings (NYSE: CHPT)

ChargePoint оперира като доставчик на решения за зареждане на електрически превозни средства (EV). Компанията предлага хардуер, свързан чрез облачни услуги, заедно със съответните части, труд и гаранции. Притежава над 70% пазарен дял и може да се похвали с мрежа от повече от 240,000 места за зареждане.

С нарастването на продажбите на електрически превозни средства ChargePoint е на път да се превърне в основен бенефициент.

В доклада си за приходите за второто тримесечие на 2024 г. ChargePoint разкрива приходи от $150 милиона, което представлява 39% увеличение на годишна база.

Освен това наскоро компанията обяви намаляване на глобалната си работна сила с 10%, което се очаква да доведе до годишни икономии на оперативни разходи в размер на около $30 милиона.

Според количествения доклад на Morningstar CHPT се оценява на справедлива стойност от $11, което представлява 91% увеличение спрямо текущата цена от $5.7.

Lucid Group (NASDAQ: LCID)

Lucid, базираният в САЩ производител на електромобили, досега е представил един автомобил – седанът Lucid Air, чиито първоначални доставки бяха осъществени през октомври 2021 г.

Поради предизвикателствата пред веригата за доставки и намаленото търсене цената на акциите на Lucid отбеляза спад от пика си през ноември 2021 г.

Компанията все още се бори с оперативна загуба, което показва, че производството на един автомобил струва на Lucid повече, отколкото печалбата, генерирана от продажбата му. Ръководството работи активно за намаляване на разходите, като през март дори прибягна до 18% съкращение на работната сила.

Въпреки това в доклада на анализаторите на Morningstar на LCID се приписва 58% по-висока справедлива стойност от $9.30 на акция в сравнение с текущата пазарна цена от $5.8.

Immersion Corp (NASDAQ: IMMR)

Immersion Corp работи като лицензионна компания, специализирана в иновациите, ускоряването и разширяването на хаптичните технологии. Основният й фокус е върху пазарите на мобилност, игри и автомобили, включително виртуална и разширена реалност, както и носими устройства.

Хаптичната технология позволява на потребителите да “усещат” технологията, с която взаимодействат, било то чрез вибрации или движение. Например, усещане за обратна връзка от джойстик или натискане на бутон в автомобил, оборудван с тази технология.

По-голямата част от приходите на компанията се формират от авторски и лицензионни възнаграждения. Това означава, че Immersion Corp не трябва да се занимава с производството, маркетинга и опаковането на своята технология.

Компанията е участвала в няколко съдебни спора срещу големи корпорации като Microsoft, Sony и Apple, в които се твърди, че използва нейната технология. Sony се споразумя за $150 милиона, докато Apple и Microsoft се споразумяха за неразкрити суми в тези спорове, обхващащи периода от 2002 г. до 2018 г.

Според доклада на анализаторите на Morningstar за собствения капитал на Immersion е определена справедлива стойност от $9.43. Това е с 38% над текущата пазарна цена от $6.8.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изглежда бъдещето на икономиката на САЩ според Bank of America

През септември 2023 г. икономиката на САЩ надмина очакванията въпреки предизвикателствата, породени от усилията на страните от БРИКС срещу долара.

октомври 1, 2023 16:00 2 мин. четене

Края на годината може да се окаже много силен за фондовия пазар

Tенденцията за сезонност на фондовите пазари се прояви почти перфектно през третото тримесечие на 2023 г., като август и септември оправдаха репутацията си на жестоки месеци за американските акции.

октомври 1, 2023 12:00 3 мин. четене

Правителството на САЩ се спаси от това да спре да работи

Конгресът на САЩ прие закон, който предотврати скъпоструващото спиране на работата на федералните агенции и осигури функционирането на правителството до 17 ноември.

октомври 1, 2023 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия иска да се създаде единна дигитална валута за съюза

Докато икономическата коалиция БРИКС проучва алтернативи на щатския долар, Русия се застъпва за създаването на единна дигитална валута за търговия в рамките на блока.

октомври 1, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.