НАЧАЛО Други

Топ 3 акции за пасивен доход до края на 2023 година

19.12.2023 18:32 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 3 акции за пасивен доход до края на 2023 година

Инвестирането в дивидентни акции често остава в сянка по време на бичи пазарни фази като значителните печалби на S&P 500.

Истинската стойност на надеждните компании, изплащащи дивиденти, обаче се крие отвъд пазарните резултати. Те осигуряват постоянен поток от доходи чрез редовни тримесечни плащания и, което е особено важно, повишават дивидентите си ежегодно дори по време на икономически спадове.

Coca-Cola, Clorox и Target се отличават с дългогодишната си история на увеличаване на дивидентите. Въпреки критиките за слабото представяне на пазара и бавния растеж през последното десетилетие, Coca-Cola поддържа 61-годишен опит в увеличаването на дивидентите. Неотдавнашният ръст на крайните резултати, задвижван от стратегически увеличения на цените в борбата с инфлацията, подчертава нейната устойчивост. С доходност от 3.1% от дивидентите и разумно съотношение P/E от 24, Coca-Cola представлява привлекателна възможност за инвеститорите, които дават приоритет на запазването на капитала.

Коефициентът P/E се изчислява чрез разделяне на пазарната цена на акция на печалбата на акция на компанията.

Clorox се сблъска с рязък спад след кибератака, но постепенно се възстанови. Нейното портфолио от силни марки поддържа последователно нарастване на дивидентите. Въпреки по-високия P/E коефициент, мерките за намаляване на разходите и стратегическите корекции на цените осигуряват на Clorox стабилни бъдещи резултати.

Предлагайки 3.4% дивидентна доходност, компанията е привлекателна за инвеститорите, които търсят стабилност и потенциал за растеж.

Target стана свидетел на значителна разпродажба поради различни предизвикателства, включително инфлационен натиск и несигурно потребителско поведение. Независимо от това, компанията предоставя 3.2% дивидентна доходност и по-висок потенциал за растеж от своите колеги. Стратегически инициативи като подобрена електронна търговия и подобряващи се маржове правят Target подценен избор. Със P/E съотношение от 17.4 тя се явява привлекателна инвестиция със силна марка и над 50 години последователен растеж на дивидентите.

Тези компании отговарят на изискванията на инвеститорите, търсещи стабилен пасивен доход, като всяка от тях предлага доходност над 3%, сравнима със стабилната 10-годишна лихва по държавната хазна от 4.2%.


Тази статия не представлява инвестиционен съвет!

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Какви са шансовете да видим нова валута на алианса

БРИКС представлява коалиция от нововъзникващи икономики в световен мащаб, създадена през 2006 г. с Бразилия, Русия, Индия и Китай, подтикнати от желанието им да противодействат на господството на установени икономически гиганти като Европа и САЩ.

23.02.2024 12:00 2 мин. четене

Ето кои са най-коментираните акции тази седмица

Въпреки че WallStreetBets може и да няма същата доминация, както по време на манията по GameStop, тя остава важен център за различни хора, включително инвеститори на дребно, спекуланти, дей трейдъри, онлайн коментатори и опитни анализатори на фондовия пазар.

23.02.2024 10:30 2 мин. четене

БРИКС: Защо Русия е толкова важна за съюза

В неотдавнашно интервю за BRICS TV Фабио Борхес, професор във Федералния университет за интеграция на латиноамериканци (UNILA) и куратор на БРИКС, сподели своите виждания относно настоящото руско председателство на БРИКС и влиянието на новите членове на световната сцена.

23.02.2024 8:00 1 мин. четене

Цената на златото продължава да върви нагоре на фона на конфликтите в Украйна и Газа

В четвъртък цените на златото продължиха възходящата си траектория, подкрепени от лекия спад в стойността на щатския долар и продължаващото геополитическо напрежение.

23.02.2024 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.