НАЧАЛО Други

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

02.12.2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

Текущите пазарни показатели сочат малка вероятност (под 1.5%) за по-нататъшно повишаване на лихвените проценти въз основа на фючърсите върху федералните фондове на CME FedWatch.

Първоначално понижение на лихвите се предвижда едва през май 2024 г., което съответства на позицията на председателя на Фед Джером Пауъл за предпазлив подход, докато инфлацията не достигне целевите за Комитета 2%.

Тази потенциална промяна в лихвените проценти накара инвеститорите да насочат вниманието си към акции, които биха могли да се представят добре при евентуалното им понижаване.

Една от тези акции е Peloton Interactive, Inc., известна със своето фитнес оборудване и абонаментни фитнес класове. Акциите на PTON са се сринали с близо 80% от пика си през януари 2020 г., което се дължи на зависимостта от дългово финансиране, негативно повлияно от високите лихвени проценти.

Въпреки неуспехите, като например изтеглянето на продукти и сезонния натиск върху търсенето, PTON се интегрира в принципите на ESG, което потенциално улеснява достъпа до дългово финансиране по време на спадове. Въз основа на данни от 24 анализатори, събрани от Nasdaq, PTON е оценена с рейтинг “покупка” със средна целева цена от $7.54.

Друг претендент в променящия се финтех пейзаж е Upstart Holdings, Inc. Това е компания, изцяло фокусирана върху оценки на кредитоспособността, базирани на изкуствен интелект. UPST се сблъска с намаление на приходите поради забавяне на потребителските разходи и просрочени кредити.

Въпреки това, с постигането на значителен етап от 88% напълно автоматизирани необезпечени кредити, UPST изглежда като обещаваща компания в условията на спад на лихвените проценти. Понастоящем анализаторите категоризират акцията с рейтинг “държане“, със средна целева цена от $22.9 на акция.

Друг участник в списъка е Netflix, Inc., виден играч в сектора на дигиталните развлечения. Въпреки натрупаните значителни задължения, NFLX успя да намали съотношението на дълга към собствения капитал, като в същото време наблюдава постоянно нарастване на приходите и броя на абонатите.

Тази устойчивост позиционира NFLX благоприятно, показвайки 61% увеличение от началото на годината въпреки преобладаващите високи лихвени проценти. Анализаторите дадоха на NFLX рейтинг “силна покупка“, като прогнозират средна целева цена от $465.97 на акция.

Очакваният режим на намаляване на лихвените проценти подтиква към по-внимателно разглеждане на тези акции, с потенциалното възстановяване на Peloton, адаптирането на Upstart към променящия се пейзаж и последователния растеж на Netflix дори в условията на финансови задължения. Тези компании предлагат различни възможности, докато инвеститорите се ориентират в променящия се икономически пейзаж.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Nvidia достигна размерите на целия фондов пазар в Германия

След скорошния доклад на Nvidia и рязкото увеличение на покупките на акции, пазарната капитализация на производителя на чипове се увеличи до впечатляващите $1.91 трилиона.

22.02.2024 21:40 2 мин. четене

Нови прогнози за цените на петрола

Тенденциите в ценообразуването на петрола и бензина се характеризират с ясно изразени сезонни тенденции, които обикновено се повишават след началото на годината и се запазват до летните месеци.

22.02.2024 20:00 3 мин. четене

БРИКС: Финансовият упадък на САЩ ще бъде в полза на съюза

Бившият главен икономист на МВФ Оливие Бланшар алармира, че Съединените щати са изправени пред тежка фискална криза поради нарастващия дефицит по дълга, който вече надхвърля $34 трилиона.

22.02.2024 17:00 2 мин. четене

Рецесията вероятно вече е застигнала Германия според централната банка на страната

Според редовния месечен доклад на Bundesbank от понеделник за най-голямата икономика в Европа, изглежда, че понастоящем Германия преживява потенциална рецесия, обусловена от слабото външно търсене, предпазливото поведение на потребителите и ограничените вътрешни инвестиции поради високите разходи за заеми.

22.02.2024 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.