НАЧАЛО Други

Топ 3 акции от индекса Dow Jones, които да наблюдаваме през 2024 година

20.12.2023 21:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 3 акции от индекса Dow Jones, които да наблюдаваме през 2024 година

Различните инвеститори определят началото на нов бичи пазар по-различен начин. Според някои от тях нов бичи тренд се появява при изпълнението на две условия.

Първо, даден индекс трябва да се възстанови с поне 20% от последните дъна на мечия пазар. Второ, той трябва да достигне нов исторически връх.

Индексът S&P 500 отговаря на първия критерий, но малко изостава от втория. Индустриалният индекс Dow Jones обаче показва по-положителни перспективи, което може да означава настъпването на нов бичи пазар. В Тази статия може да видите три от най-обещаващи акции на Dow за 2024 г.

American Express

Присъединявайки се към Dow Jones през 1982 г., American Express е един от дългогодишните членове на индекса. Като лидер в сектора на финансовите услуги, тя предлага глобална обработка на плащания с кредитни карти.

През 2023 г. American Express допринесе значително за представянето на Dow, като отбеляза над 20% ръст в стойността на акциите си от началото на годината досега, подхранван главно от силната актуализация за третото тримесечие.

През третото тримесечие компанията отчете шестото си поредно тримесечие на рекордни приходи, като стана свидетел на 34% ръст на годишна база на печалбата на акция, достигайки исторически връх. Тъй като американската икономика показва устойчивост, American Express е на път да запази инерцията си и през 2024 г.

Въпреки солидните печалби през тази година, акциите на American Express се търгуват на форуърдно съотношение цена/печалба от около 14.5, което представлява привлекателна оценка в сравнение с конкурента Visa, също част от Dow Jones. Това предполага значителен потенциал за акциите през следващата година.

Microsoft

Макар че един силен бичи пазар на Dow Jones може да бъде вероятен без звездното представяне на Microsoft, това изглежда невероятно. Microsoft държи повече от 6.5% дял в индекса, отстъпвайки само на UnitedHealth Group и Goldman Sachs.

През 2023 г. Microsoft преживя изключителен подем, като акциите ѝ нараснаха с над 50%. Компанията се възползва от рязкото нарастване на интереса към генеративния изкуствен интелект, до голяма степен благодарение на партньорството си с OpenAI, създател на ChatGPT.

Възможно е да има опасения за бъдещето на Microsoft, тъй като акциите ѝ в момента се търгуват на форуърдна доходност от 33 пъти, което отразява премиум оценка. Въпреки това, продължаващата вълна на генеративен изкуствен интелект е на път да даде тласък на компанията напред през следващите години.

Силното присъствие на Microsoft в различни процъфтяващи технологични сектори допринася за нейната привлекателност. Неотдавнашното придобиване на Activision Blizzard засилва позициите на компанията на пазара на игри. Освен това тя е виден доставчик на облачни услуги, лидер в областта на киберсигурността и ключов играч в сектора на квантовите изчисления.

Verizon Communications

За разлика от American Express и Microsoft, Verizon Communications се сблъска с неуспехи в Dow Jones през 2023 г., като отбеляза близо 5% спад в стойността на акциите си.

Въпреки това в разказа има положителен обрат. Въпреки че в началото на годината акциите на Verizon претърпяха повече от 20% спад, по-късно те се завърнаха значително, задвижвани от стабилните резултати за третото тримесечие.

Verizon надхвърли оценките на Wall Street за приходите и демонстрира подобрение от $2.2 милиарда на годишна база в свободния си паричен поток, което предизвика възходяща ревизия на целогодишната прогноза за свободния паричен поток.

Бъдещето на Verizon изглежда обещаващо. Инвеститорите в ценни книжа могат да намерят акциите за особено привлекателни, като се има предвид, че в момента те се търгуват на цена от само 8x очакваната печалба.

Освен това инвеститорите с доходи могат да се възползват от дивидентната доходност на Verizon, която понастоящем е 7.1%. Тъй като компанията генерира повече свободни парични потоци, много експерти очакват, че тази серия от увеличения на дивидентите може да се запази до 2024 г.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Нови държави ще се присъединят към алианса още тази година

В разгара на дискусиите за бъдещата насока на колектива БРИКС обяви плановете си да приеме нови страни членки в алианса през 2024 г.

05.03.2024 14:00 1 мин. четене

3 акции от портфолиото на милиардера Уорън Бъфет, които да следите

Уорън Бъфет, известната фигура в сферата на фондовите пазари, не се нуждае от представяне. Той е широко известен със своя значителен и разнообразен инвестиционен портфейл, който включва различни акции.

05.03.2024 9:00 2 мин. четене

БРИКС ще задмине Запада по икономическа сила според президента на Русия

По време на неотдавнашна реч пред Федералното събрание на Русия президента Владимир Путин изтъкна една забележителна тенденция.

05.03.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Тази държава отказва да се присъедини към съюза

Министерството на външните работи на Мексико наскоро отговори на спекулациите относно потенциалния интерес на страната относно присъединяване към групата БРИКС, която се състои от нововъзникващи икономики.

04.03.2024 20:20 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.