НАЧАЛО Други

Топ 10 на милиардерите, забогатели с криптовалути

ноември 9, 2023 8:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 10 на милиардерите, забогатели с криптовалути

От появата на криптовалутите насам избрана група хора играят ключова роля в тази област, натрупвайки значително богатство по пътя си.

Като се започне от основателите на големи крипто борси и се стигне до обикновени инвеститори и успешни хедж фондове, всички тези лица са постигнали значителен финансов успех чрез участието си в криптовалутите.

В тази статия може да видите 10 такива лица, които са използвали трансформационния потенциал на криптовалутите, за да се утвърдят сред световния елит.

  • Чанпен Джао е китайско-канадски предприемач, основател и главен изпълнителен директор на Binance – водещата в света борса за криптовалути по обем на търговията. Въпреки че точното нетно състояние на Джао не е публично известно поради факта, че Binance е частна компания, Forbes го оценява на $10.2 милиарда, макар че някои спекулации сочат, че той може да е по-богат.
  • Брайън Армстронг, съосновател и главен изпълнителен директор на Coinbase, най-голямата базирана в САЩ борса за криптовалути. Forbes оценява богатството на Армстронг на $3.8 милиарда, като беше достигнало връх от $6.6 милиарда преди спада на пазара.
  • Бари Силбърт също е американски предприемач и инвеститор, е известен с основаването на Digital Currency Group (DCG), компания за рисков капитал, фокусирана върху индустрията на криптовалутите. Според Forbes богатството на Силбърт възлиза на приблизително $3.2 милиарда.
  • Крис Ларсен е американски предприемач и съосновател на Ripple Labs, компанията, която стои зад спорния протокол за разплащания Ripple. В началото на 2018 г., в пика на стойността на XRP, нетното състояние на Ларсен се оценяваше на $4.6 милиарда. В момента тя се оценява на $2.6 милиарда.
  • Джед Маккалеб, американски програмист и предприемач, е съосновател на Ripple и създател децентрализираната криптовалута Stellar (XLM). Forbes оценява сегашното му нетно състояние на около $2.4 милиарда.
  • Девин Финцър, съосновател на OpenSea, известен NFT пазар, е натрупал значително богатство в областта на незаменяемите токени, като нетната му стойност се оценява на $2.2 милиарда.
  • Алекс Атала, друг съосновател на OpenSea според информацията, е започнал кариерата си в инвестиционното банкиране в J.P. Morgan, преди да стане съосновател на стартъпи. Подобно на Финцер, нетното състояние на Атала се оценява на около $2.2 милиарда.
  • Ким Хьонг-Ньон е южнокорейски финтех предприемач, съосновател и изпълнителен вицепрезидент на Dunamu, която управлява доминиращата в Южна Корея борса за криптовалути. Forbes оценява нетното му състояние на $1.95 милиарда.
  • Близнаците Уинкълвос, Камерън и Тайлър, известни с ранното си участие във Facebook и значителните инвестиции в криптовалути, оценяват нетното си състояние на $1.5 милиарда всеки, като са достигали пик от около $4 милиарда.
  • Фред Ерсам, съосновател на Coinbase, напусна борсата през 2017 г., но все пак натрупа значително богатство, което понастоящем се оценява на $1.3 миилиарда според Forbes.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Цените на руския петрол спадат – Индия ще засили покупките

На фона на спада на цената на руския суров петрол, която падна под границата от $60 за барел, заедно с по-широкия спад на международните бенчмаркове, Индия очаква увеличение на придобиването на руски петрол, както разкри високопоставен правителствен източник, говорил анонимно пред Reuters наскоро.

декември 9, 2023 20:00 2 мин. четене

Китай се закани да даде силен тласък на икономиката си през 2024 година

Китай пое ангажимент да засили фискалната си политика през 2024 г. в опит да стимулира икономиката си в затруднено положение. 

декември 9, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа поема инициативата – задават се нови забрани за износа на руски газ

Страните от Европейския съюз са на път да прекратят окончателно вноса на руски газ с въвеждането на мерки, целящи да забранят достъпа на руски енергийни компании до техните газопроводи и терминали.

декември 9, 2023 11:15 3 мин. четене

БРИКС: Индия с важно съобщение за присъединяването на Пакистан към съюза

Индия, като член на БРИКС, наскоро отправи запитвания относно интереса на Пакистан да се присъедини към алианса.

декември 9, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.