НАЧАЛО Регулации

Тайланд въвежда нови закони за данъчното облагане на криптовалутите

септември 19, 2023 17:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тайланд въвежда нови закони за данъчното облагане на криптовалутите

От 1 януари 2024 г. Тайланд ще преразгледа законодателството си за данъка върху доходите, отнасящо се до приходите, придобити в чужбина.

Това обхваща доходи, получени от дейности като търговия с криптовалути, офшорни сметки и международен брокерски бизнес с акции.

Според доклад на Bangkok Post от 19 септември, първоначалните данъчни формуляри по този преработен закон се очаква да бъдат въведени през 2025 г.

Предишната данъчна рамка в Тайланд се отнасяше само за чуждестранните доходи, които се връщат в страната в рамките на същата година, в която са получени. Новите разпоредби обаче премахват това разграничение.

В резултат на това сега всички доходи, получени в чужбина, трябва да бъдат оповестени, независимо от годината на начисляването им или предназначението им. Служители на Министерството на финансите защитават тази промяна, подчертавайки принципа, че данъците следва да се прилагат за всички доходи, получени в чужбина, независимо от метода на придобиване или времето на придобиване.

Освен че е ново данъчно задължение, това изменение е насочено конкретно към определени демографски групи. По-специално, това обхваща тайландските граждани, занимаващи се с търговия с криптовалути, лицата с офшорни сметки и тези, които използват международни брокерски къщи за инвестиции в чуждестранни фондови пазари.

Според множество източници на Bangkok Post тези групи ще бъдат в центъра на вниманието на актуализираните данъчни разпоредби.

Освен това тази регулаторна промяна е в съответствие с други мерки, предприети от тайландското правителство за упражняване на власт върху дигиталните активи. През юли тайландската Комисия по ценните книжа и фондовите борси (SEC) издаде директиви за дружествата, работещи в сектора на дигиталните активи.

Сега от тях се изисква да предоставят изчерпателни предупреждения за свързаните с търговията с криптовалути рискове. Освен това SEC забрани предоставянето на услуги за кредитиране на криптовалути под каквато и да е форма.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Регулациите на криптовалутите са по-нужни от всякога според директора на Coinbase

Главният изпълнителен директор на Coinbase Брайън Армстронг подчерта, че е изключително важно Съединените щати да създадат регулаторна рамка за криптоактивите.

септември 30, 2023 20:00 1 мин. четене

Регулаторни проблеми изгониха топ крипто борса от Великобритания

Крипто борсата Bybit реши да напусне пазара в Обединеното кралство в очакване на предстоящите разпоредби за крипто маркетинг, които ще бъдат приложени от Органа за финансово поведение (FCA) следващия месец.

септември 22, 2023 22:00 2 мин. четене

Крипто пътешествието на Китай: Преди и сега

Някога Китай беше световният център за търговия и добив на биткойни. Въпреки това китайското правителство години наред се бореше с методите за регулиране на нарастващата популярност на криптовалутите и за предотвратяване на подкопаването на стойността на фиатната им валута.

септември 19, 2023 12:00 4 мин. четене

Япония ще позволи използването на криптовалути за публично финансиране

Японското правителство одобри стартъпи, които могат да използват криптовалутни токени като алтернативно средство за публично финансиране, различно от традиционния фондов пазар.

септември 16, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.