НАЧАЛО Други

FTX съди родителите на Сам Банкман-Фрийд

септември 19, 2023 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX съди родителите на Сам Банкман-Фрийд

FTX започва съдебно производство срещу Алън Джоузеф Банкман и Барбара Фрийд, родителите на Сам Банкман-Фрийд, с искане за възстановяване на значителни щети. 

Закъсалата борса за криптовалути, заедно с Alameda Research, твърди, че родителите на Сам Банкман-Фрийд са участвали в измамно прехвърляне и присвояване на значителни суми пари по време на ранните етапи на FTX. 

По-рано тази година юридическият екип на FTX изрази загриженост относно това, че Сам Банкман-Фрийд е използвал дарени средства за правната защита на баща си.

Както е посочено в съдебното заявление от 18 септември, FTX Trading търси възстановяване на средства от Алън Джоузеф Банкман и Барбара Фрийд за преки и непреки трансфери от FTX и свързаните с нея дружества.

В исковата молба се твърди, че “родителите на Банкман-Фрийд, Банкман и Фрийд, са използвали позициите и влиянието си в предприятието FTX, за да се облагодетелстват пряко и непряко с милиони долари, като същевременно съзнателно са поставили в неизгодно положение длъжниците, участващи в тези дела по глава 11, и техните кредитори“.

Според информацията в качеството си на консултант Банкман е играл ключова роля в поддържането на култура на невярно представяне и значително лошо управление. Той също така е замесен в усилията да предпази компанията и нейните вътрешни лица от обвинения.

Банкман и Фрийд, родителите на Сам Банкман-Фрид, са отклонили милиони долари от FTX Group за лична изгода. FTX моли съда да ги подведе под отговорност за действията им и да възстанови активите от името на кредиторите.

Според информацията FTX повдига дванадесет обвинения срещу Банкман и Фрийд, включващи измама, подпомагане и подстрекаване към нарушения и нарушаване на фидуциарните задължения. Освен това длъжниците са представили съществени доказателства за прехвърляния, извършени с измамна цел, включително с цел лична изгода, политически принос и защита на вътрешни интереси.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Две дългосрочни инвестиции от портфолиото на Майкъл Бъри

Майкъл Бъри, известният американски инвеститор, получи широко признание за забележителната си прозорливост при предсказването на кризата с високорисковите кредити през 2008 г.

септември 26, 2023 14:00 3 мин. четене

Русия смекчава забраната на износ на петрол – цените се стабилизират

Цените на петрола претърпяха минимални промени по време на волатилна търговска сесия в понеделник. Това се дължеше на облекчаването на ограниченията върху горивата от страна на Русия и на опасенията на инвеститорите относно въздействието на повишените лихвени проценти върху търсенето.

септември 26, 2023 12:00 3 мин. четене

Amazon инвестира $4 милиарда в AI стартъп

Amazon.com Inc. възнамерява да инвестира до $4 милиарда в Anthropic, с което показва амбицията си да играе важна роля в областта на генеративния изкуствен интелект.

септември 26, 2023 11:00 2 мин. четене

Предстоящият ръст на глобална ликвидност ще даде сериозен тласък на криптовалутите – Раул Пал

Бившият изпълнителен директор на Goldman Sachs Раул Пал предположи, че предстоящото нарастване на глобалната ликвидност е в състояние да предизвика вълна от активност в сферата на криптовалутите.

септември 26, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.