НАЧАЛО Регулации

Тайланд с нови разпоредби за доставчиците на крипто услуги

януари 18, 2023 9:04 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тайланд с нови разпоредби за доставчиците на крипто услуги

Тайландският регулаторен орган за ценни книжа вече изисква от попечителите на криптовалути да разполагат с план за непредвидени ситуации в случай на неочаквани събития.

Тайландската комисия за ценни книжа и фондови борси (SEC) издаде разпоредби, според които доставчиците на услуги за виртуални активи (VASP) трябва да създадат система за управление на дигитални портфейли, за да гарантират ефективно попечителство. 

Според информацията новите разпоредби влизат в сила от 16 януари тази година и са насочени към попечителите на криптовалути или VASP, които предоставят услуги свързани със съхранение на класа активи.

От попечителите на криптовалути се изисква да се съобразят напълно с тях в рамките на шест месеца от датата им на влизане в сила.

Правилата включват три основни изисквания, включително предоставяне на политика и насоки за надзор на управлението на риска свързан с дигитални портфейли и частни ключове. 

Освен това новите разпоредби изискват от VASP да комуникират с регулаторните органи по отношение на тези политики и да предоставят планове за действие за осигуряване на съответствие.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Анализатор прогнозира 75% скок – ето кога


Тайландския орган също така ще изисква от попечителите да създадат план за действие при непредвидени обстоятелства в случай на такива, които могат да засегнат системата за управление на портфейли.

Според информацията тази точка в разпоредбата включва тестване на процедури за действие, определяне на отговорни лица и докладване на събитието.

Изисква се още одит на сигурността на системата, както и дигитално съдебно разследване в случай на събитие, засягащо сигурността на системите, свързани с управлението на криптовалути, което може да доведе до значително въздействие върху активите на клиентите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Южна Корея ще пусне нова система за проследяване на криптовалути

Министерството на правосъдието в Южна Корея обяви плановете си да въведе система за криптографско проследяване.

януари 29, 2023 15:00 2 мин. четене

Нов законопроект иска да легализира криптовалутите в Ню Йорк

На 26 януари законодателите в Ню Йорк внесоха в местния сенат законопроект, който може да позволи на държавните агенции да признават криптовалутата за законно платежно средство.

януари 28, 2023 21:21 2 мин. четене

SEC проверява традиционните инвестиционни консултанти на Уолстрийт

Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на Съединените щати проверява традиционните инвестиционни консултанти на Уолстрийт.

януари 27, 2023 22:00 1 мин. четене

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене