НАЧАЛО Биткойн

Тези катализатори могат да обърнат тренда при Биткойн (BTC)

юни 20, 2022 17:58 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тези катализатори могат да обърнат тренда при Биткойн (BTC)

Внимателно следен крипто анализатор идентифицира няколко катализатора, които биха могли да доведат до обрат в цената на Биткойн (BTC), тъй като флагманската криптовалута се колебае под нивото от $20,000.

В ново видео водещият на InvestAnswers разказа на своите абонати в YouTube, че цената на BTC може да продължи да спада, ако главният изпълнителен директор на MicroStrategy Майкъл Сейлър реши да продаде притежаваните от компанията за софтуер за бизнес анализи BTC.

Той също така казва, че потенциалният срив на стабилната монета Tether (USDT), както и неотдавнашните проблеми в крипто хедж фонда Three Arrows Capital могат да допринесат за по-нататъшна капитулация на BTC.

Като катализатори за продължаване на низходящия тренд той вижда: сценарий, в който Майкъл Сейлър продава част от натрупания BTC, изненадващ маржин кол, или имплозия на Tether (USDT). 

Ликвидацията на Three Arrows Capital е факт. Това може да е неприятно. Активите им възлизаха на $18 милиарда. Сега очевидно имат $2.4 милиарда…

Вярно е, че Three Arrows Capital притежават цял куп активи като Avalanche, Solana и др. Може би това би могло да доведе до голяма разпродажба. Това би могло да бъде неприятен фитил надолу за някои от тези активи.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Не се притеснявайте за инвестицията ви в Биткойн, съветва президентът на Салвадор

Ядрена война и разпродажбата на Биткойн портфолиото на Tesla също потенциално биха тласнали цената надолу.

Анализаторът обаче казва, че следните събития биха могли да доведат до повишаване на цената на Биткойн.

По отношение на катализатора за печалба: спот ETF [борсово търгуван фонд], който е одобрен в САЩ, може да помогне. Голяма хазна, т.е. голяма компания, която купува Биткойн и го включва в баланса си и може би нова суверенна държава.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Твърде късно ли е да закупите Биткойн преди 2023?

Биткойн все още диктува модата в крипто света. Но дали си струва да купите сега? Има ли нови проекти на хоризонта? Нека видим в тази статия.

декември 8, 2022 17:19 1 мин. четене

Биткойн: Въпреки забраната, Китай още е движеща сила в пространството

Въпреки че Китай започна да ограничава използването на криптовалути, най-вече на Биткойн (BTC), още през 2013 г., оттогава страната неволно придоби и запази статута на тих крипто кит.

декември 8, 2022 13:55 1 мин. четене

Биткойн обезпечението на Binance вдъхва доверие на пазара

Според световната одиторска компания Mazars гигантът криптоборсата Binance има достатъчно резерви, за да подкрепи Биткойните (BTC) на своите потребители.

декември 8, 2022 12:40 1 мин. четене

Биткойн: Вижте колко са реализираните загуби на инвеститорите

След тазгодишния срив на криптопазарите много от инвеститорите, както тези на дребно, така и институционалните намалиха експозицията си към Биткойн или напълно избягаха от позициите си.

декември 8, 2022 7:37 1 мин. четене