НАЧАЛО Други

Tether (USDT): Подновяват разследването срещу компанията

ноември 1, 2022 19:59 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tether (USDT): Подновяват разследването срещу компанията

Американското министерство на правосъдието (DoJ) преразглежда разследването за това дали ръководителите на Tether са извършили банкова измама след създаването на стабилната валута.

Според доклад на Bloomberg разследването е прехвърлено към друг екип в Министерството на правосъдието и сега се ръководи от прокурора за Южния окръг на Ню Йорк – Деймиан Уилямс.

През юли миналата година Bloomberg твърдеше, че федералните прокурори във Вашингтон разследват дали високопоставени служители на Tether са скрили естеството на транзакциите, свързани с криптовалути, и са заблудили банковите си партньори в първите дни на бизнеса си.

Но след месеци на юридически спорове случаят е бил прехвърлен в рамките на отдела, според хора, запознати с въпроса“, се казва в доклада като се добавя, че Уилямс, който е един от “най-агресивните” в преследването на предполагаеми престъпления, свързани с криптовалути, е поел разследването през последните седмици.

Позовавайки се на бивши федерални прокурори, Bloomberg заяви, че е доста необичайно да се прехвърля разследване, след като то е достигнало такъв късен етап, като добави, че това подчертава несигурния правен терен в бързо развиващата се сфера на дигиталните валути.

Прехвърлянето на дела “не се случва често и всеки път ще има доста индивидуални, уникални обстоятелства“, съобщи Робъртсън Парк, партньор в Davis Wright Tremaine, който преди това е прекарал две десетилетия в отдела за измами на Министерството на правосъдието.

Tether твърди, че докладът не отговаря на фактите

В публикация в блога си, споделена в понеделник, Tether отвърна на медията, заявявайки, че разследването на Министерството на правосъдието срещу доставчика на стабилни монети не е фактическо. Компанията заяви, че е била в постоянен контакт с федералното министерство, но не е обсъждала нищо, свързано с разследването, от “доста повече от година”.

Това е рециклиране от страна на Bloomberg на стари новини, които дори не са фактологични“, заявиха от компанията. “Това представлява още един пример за тяхната некомпетентна журналистика и неспособност да отделят фактите от лъжата.”


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Илон Мъск отново изстрелва цената на Dogecoin (DOGE)


Tether добави, че компанията и нейната сестринска компания Bitfinex “всъщност са идентифицирани като жертви по делото Фаулър, на което се позовава Bloomberg“. Според доклада на медията през 2019 г. прокурорите започнаха да повдигат обвинения срещу Реджиналд Фаулър, твърдейки, че той е открил няколко сметки в американски банки, като е твърдял невярно, че те са за инвестиции в недвижими имоти.

Както бе съобщено, в началото на 2021 г. Tether и Bitfinex платиха $18.5 милиона, за да уредят почти двугодишно разследване с Главната прокуратура на Ню Йорк (AOG) и да разрешат твърденията за публично оповестяване, свързани със заем, който Tether е предоставил на Bitfinex.

Tether (USDT) е най-голямата стабилна монета в света по отношение на пазарната капитализация. Към момента на публикуване пазарната стойност на токена е над $69 милиарда, което е спад рекордния връх от около $84 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Санкциите на Запада срещу Русия укрепват търговията в алианса

Санкциите, наложени на Русия от Америка, след нахлуването ѝ в Украйна, изглежда имат непредвидени последици.

юни 7, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия намалява производството на петрол и газ

Суровият петрол и природният газ се възстановиха по-рано днес, след като Саудитска Арабия обяви значително намаляване на производството с един милион барела на ден по време на неотдавнашната среща на върха на ОПЕК+.

юни 7, 2023 6:00 3 мин. четене

SEC иска да замрази активите на Binance.US

На 6 юни Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) предприе правна стъпка, като подаде молба за издаване на ограничителна заповед срещу Binance.US.

юни 7, 2023 5:00 1 мин. четене

Крипто гигантите се възползват от възможността на фона на съдебното дело срещу Binance

Неотдавна се появиха важни новини, свързани със съдебния иск на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу Binance за предполагаеми нарушения на законите за ценните книжа.

юни 6, 2023 17:17 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.