НАЧАЛО Други

Tether (USDT): Подновяват разследването срещу компанията

01.11.2022 19:59 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tether (USDT): Подновяват разследването срещу компанията

Американското министерство на правосъдието (DoJ) преразглежда разследването за това дали ръководителите на Tether са извършили банкова измама след създаването на стабилната валута.

Според доклад на Bloomberg разследването е прехвърлено към друг екип в Министерството на правосъдието и сега се ръководи от прокурора за Южния окръг на Ню Йорк – Деймиан Уилямс.

През юли миналата година Bloomberg твърдеше, че федералните прокурори във Вашингтон разследват дали високопоставени служители на Tether са скрили естеството на транзакциите, свързани с криптовалути, и са заблудили банковите си партньори в първите дни на бизнеса си.

Но след месеци на юридически спорове случаят е бил прехвърлен в рамките на отдела, според хора, запознати с въпроса“, се казва в доклада като се добавя, че Уилямс, който е един от “най-агресивните” в преследването на предполагаеми престъпления, свързани с криптовалути, е поел разследването през последните седмици.

Позовавайки се на бивши федерални прокурори, Bloomberg заяви, че е доста необичайно да се прехвърля разследване, след като то е достигнало такъв късен етап, като добави, че това подчертава несигурния правен терен в бързо развиващата се сфера на дигиталните валути.

Прехвърлянето на дела “не се случва често и всеки път ще има доста индивидуални, уникални обстоятелства“, съобщи Робъртсън Парк, партньор в Davis Wright Tremaine, който преди това е прекарал две десетилетия в отдела за измами на Министерството на правосъдието.

Tether твърди, че докладът не отговаря на фактите

В публикация в блога си, споделена в понеделник, Tether отвърна на медията, заявявайки, че разследването на Министерството на правосъдието срещу доставчика на стабилни монети не е фактическо. Компанията заяви, че е била в постоянен контакт с федералното министерство, но не е обсъждала нищо, свързано с разследването, от “доста повече от година”.

Това е рециклиране от страна на Bloomberg на стари новини, които дори не са фактологични“, заявиха от компанията. “Това представлява още един пример за тяхната некомпетентна журналистика и неспособност да отделят фактите от лъжата.”


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Илон Мъск отново изстрелва цената на Dogecoin (DOGE)


Tether добави, че компанията и нейната сестринска компания Bitfinex “всъщност са идентифицирани като жертви по делото Фаулър, на което се позовава Bloomberg“. Според доклада на медията през 2019 г. прокурорите започнаха да повдигат обвинения срещу Реджиналд Фаулър, твърдейки, че той е открил няколко сметки в американски банки, като е твърдял невярно, че те са за инвестиции в недвижими имоти.

Както бе съобщено, в началото на 2021 г. Tether и Bitfinex платиха $18.5 милиона, за да уредят почти двугодишно разследване с Главната прокуратура на Ню Йорк (AOG) и да разрешат твърденията за публично оповестяване, свързани със заем, който Tether е предоставил на Bitfinex.

Tether (USDT) е най-голямата стабилна монета в света по отношение на пазарната капитализация. Към момента на публикуване пазарната стойност на токена е над $69 милиарда, което е спад рекордния връх от около $84 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Директорът на OpenAI предполагаемо коментира потенциални промени в компанията

В петък The Information сподели за разговор на Сам Олтман, главен изпълнителен директор на OpenAI, в който е информирал някои акционери за това как компанията му може да обмисли промяна на структурата.

15.06.2024 20:00 1 мин. четене

Журналистът Алекс Джоунс пред ликвидация на всичките си активи

Съдията от съда по несъстоятелността в САЩ разпореди частните вещи на Алекс Джоунс да бъдат продадени под надзора на съда, но прекрати делото за несъстоятелност на компанията му “Free Speech Systems”, без да поиска нейната ликвидация.

15.06.2024 19:00 2 мин. четене

Coinbase обяви подкрепата си за нова, базирана на Етериум криптовалута

Coinbase подкрепи ролева игра на тема пирати, създадена с помощта на блокчейн технологията, с издаден собствен токен.

15.06.2024 18:30 1 мин. четене

Топ 3 най-големи риска за глобалния икономически растеж

Според последна информация се очаква световната икономика да се стабилизира, но все още има предизвикателства пред нея.

15.06.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.