НАЧАЛО Други

Tether планира да направи огромна инвестиция от $1 милиард през 2025 година

11.06.2024 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tether планира да направи огромна инвестиция от $1 милиард през 2025 година

Главният изпълнителен директор на Tether Паоло Ардоино заяви, че компанията планира да използва по-голямата част от приходите си за разработване на нови технологии. Тези технологии включват изкуствен интелект и биотехнологии.

Според него само през следващата година те ще инвестират не по-малко от $1 милиарда в тези области чрез своето крило за рисков капитал. Това беше разкрито по време на интервю за Bloomberg на 11 юни.

Ардоино добави, че 15 души от Tether отговарят за разглеждането на стотици предложения всеки месец. Само през последните две години подразделението за рисков капитал на компанията е вложило около $2 милиарда в сектори като изкуствен интелект или алтернативни финансови системи.

При една такава инвестиция те инжектираха над $1 милиард в изкуствения интелект, което включваше дългово финансиране в размер на $610 милиона за Northern Data Group, планирано за 2023 г. Главният изпълнителен директор на Tether подчерта капацитета им да осигурят изчисления с изкуствен интелект за всички компании, в които се инвестира, с цел да се отърват от сериозната зависимост от големите технологични гиганти като Google, Amazon и Microsoft.

Тези коментари идват след подадената от Tether информация, която показва, че компанията е реализирала рекордна печалба от $4.52 милиарда след данъци за първите три месеца на 2024 г. По-голямата част от тази сума – $3.52 милиарда – е спечелена от финансови печалби, реализирани от търговия с Биткойн и злато, а $1 милиард са от оперативни приходи. Ардоино изтъкна, че интересът към рентабилността на Tether в световен мащаб е довел до множество възможности за инвестиции.

Въпреки това той уточни, че влагат пари в компании само на селективна основа, без да настояват за рентабилност в рамките на 1-2 години след инвестицията за стартиращи дружества.

Вместо да следват традиционните показатели, използвани от обикновените рискови фондове, когато избират къде да вложат парите си, Tether се насочва към проекти с висок потенциал.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Китай предупреди Европа за потенциална “търговска война”

Германският министър на икономиката Роберт Хабек пристигна в Пекин на 21 юни на тридневно посещение на фона на ескалиращото търговско напрежение между Европейския съюз и Китай във връзка с предложените мита върху вноса на електрически превозни средства.

22.06.2024 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС – икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

22.06.2024 9:00 1 мин. четене

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

22.06.2024 8:05 2 мин. четене

Основателят на SoftBank призна за грешка свързана с Nvidia, струвала на компанията над $150 милиарда

Масайоши Сон, основател на SoftBank Group, призна за значителна финансова грешка свързана с Nvidia.

22.06.2024 7:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.