НАЧАЛО Други

Tether: Каква част от печалбите си компанията инвестира в Биткойн?

май 18, 2023 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tether: Каква част от печалбите си компанията инвестира в Биткойн?

Tether, водещият емитент на най-голямата в света стабилна монета, обяви плана си да разпредели част от печалбите си за инвестиции в Биткойн.

Като част от стратегията си да пренасочи резервите си от държавния дълг на САЩ към криптовалути, Tether възнамерява да инвестира до 15% от печалбите си в Биткойн.

В неотдавнашно изявление Tether уточни, че редовно ще купува BTC и ще съхранява сигурно всичките си авоари. В края на първото тримесечие Tether вече притежаваше BTC на стойност $1.5 милиарда, което представляваше приблизително 2% от общите ѝ резерви.

По-голямата част от резервите на компанията, около 85%, бяха държани в парични средства, парични еквиваленти и краткосрочни депозити, включително държавни облигации.

Занапред Tether планира да увеличи Биткойн наличностите си, като купува по-редовно. Компанията гарантира, че капиталовата възглавница на акционерите няма да бъде надхвърлена и цели да укрепи и диверсифицира резервите си чрез този процес.

Това решение следва доклада на Tether за нетна печалба от $1.5 милиарда за първото тримесечие, което е сигнал за силното ѝ финансово състояние.

Tether гледа на Биткойн като надеждно дългосрочно средство за съхранение на стойност, позовавайки се на впечатляващите му резултати през последното десетилетие. През този период цената на BTC се е повишила с приблизително 22,000%.

Въпреки че в момента се търгува за около $26,750, което е с 60% под пика му през 2021 г., Tether остава уверена в потенциала на Биткойн.

Паоло Ардоино, главен технически директор на Tether обясни, че решението да инвестира в BTC произтича от неговата сила и потенциал като инвестиционен актив.

Ограниченото предлагане на Биткойн, децентрализираният му характер и широкото му разпространение са го превърнали в предпочитан избор както за институционалните инвеститори, така и за инвеститорите на дребно.

Ардоино подчерта, че инвестицията на Tether в BTC повишава ефективността на техния портфейл и ги приобщава към една трансформираща се технология, която може да преобрази бизнеса и ежедневието.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Пакистан разкри амбициозен план за дигитална валута

Държавната банка на Пакистан наскоро обяви плана си за създаване на дигитална валута, подобна на Биткойн, присъединявайки се към други държави в стремежа им да създадат дигитална валута на централната банка (CBDC).

юни 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Изкуствен интелект: Американски сенатори прокарват законопроекти за технологията

В четвъртък американски сенатори внесоха два двупартийни законопроекта за изкуствения интелект, в които се разглеждат опасенията, свързани с технологията и се цели да се избегне всякаква поява на плагиатство.

юни 10, 2023 13:00 2 мин. четене

Сделката за тавана на дълга ще ускори срива на долара – Рон Пол

Бившият конгресмен Рон Пол предупреди, че приетият наскоро “Закон за фискалната отговорност” ще има тежки последици за американската икономика и ще засегне най-вече американските граждани.

юни 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Robinhood делиства Cardano, Solana и Polygon

Гигантът в търговията Robinhood изключва от списъка няколко известни криптоактива в отговор на това, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) съди Binance и Coinbase за предполагаемо нарушение на законите за ценните книжа.

юни 10, 2023 11:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.