НАЧАЛО Алткойни

Tether издали USDT на стойност $1 милиард – директор на компанията обяснява защо

септември 20, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tether издали USDT на стойност $1 милиард – директор на компанията обяснява защо

В неотдавнашна актуализация Паоло Ардоино, главен технологичен директор (CTO) на Tether, разясни неотдавнашна транзакция, свързана с касата на Tether.

Ардоино се включи в X (Twitter), за да обясни, че 1 милиард USDT, посочени от Whale Alert като “изсечени“, всъщност са били разрешени, но все още не са били публично емитирани. Той заяви, че тези токени са били използвани за попълване на портфейлите на емитента на хазната в мрежата на Tron. 

Освен това Ардоино спомена, че 1 милиард USDT ще послужат като “инвентар за предстоящи заявки за емитиране и верижни суапове“.

По-голямата част от циркулиращите USDT остават в блокчейна на Tron (TRX), като са оторизирани над $43 милиарда. Въпреки това $947 милиона от тези токени все още не са емитирани.

Подобни транзакции обикновено се случват, когато клиент поиска междуверижен суап за сума, надвишаваща наличната в портфейлите на Tether в целевата верига. За да се запази прозрачността, емитентът на USDT трябва да балансира резервите си в конкретния блокчейн.

При издаването на нови токени в целевата верига, Tether или изгаря еквивалентно количество токени в оригиналната мрежа (за да поддържа баланса на циркулиращото предлагане и доларовите резерви), или ги запазва за бъдещи верижни суапове.

Въпреки наличието на множество опции за стабилни монети, USDT на Tether последователно демонстрира доминираща позиция по различни показатели. С циркулиращо предлагане от над 83 милиарда USDT, монетата надминава 26-те милиарда USDC. Това показва силно предпочитание към USDT в крипто общността.

Докато USDT и USDC се конкурират за главния пай от пазара на стабилни монети, другите емитенти на подобни монети и техните предложения са изправени пред предизвикателства. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Binance добавя нова криптовалута, но това се оказа лоша идея

Binance се сблъска със значителни сътресения поради проблемно листване на Anchored Coins EUR (AEUR), стабилна монета, което доведе до значителни загуби за потребителите. 

декември 7, 2023 19:00 2 мин. четене

Cardano: Пазарната капитализация на ADA скочи с $1 милиард

Cardano (ADA) се превърна в значим дигитален актив в рамките на по-широкия пазар, като отбеляза забележителен скок в пазарната капитализация с над $1 милиард, съчетан със 100% скок в обема на търговията.

декември 7, 2023 18:00 2 мин. четене

Крипто търговията на Robinhood е достъпна вече и в Европа

В четвъртък Robinhood Markets направи важна стъпка, като стартира услуги за търговия с криптовалути за клиенти в Европейския съюз, навлизайки на пазар, белязан от по-ясни регулаторни насоки, особено в момент, когато крипто компаниите са подложени на интензивен контрол в САЩ.

декември 7, 2023 17:30 1 мин. четене

Алткойн скочи с 200% след важно съобщение за проекта

Helium (HNT), проект за децентрализирана безжична мрежа, разкри стартирането на икономичен план за мобилен телефон в мрежата си специално за физически лица в САЩ.

декември 7, 2023 11:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.