НАЧАЛО Други

Tether инвестира $500 милиона в копаене на BTC

ноември 17, 2023 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tether инвестира $500 милиона в копаене на BTC

Tether, емитент на водещата по пазарна капитализация стабилна монета USDT, възнамерява да отдели значителна сума от $500 милиона за установяване на забележително присъствие в сектора за добив на Биткойн (BTC).

Тази стратегическа инициатива има за цел да позиционира Tether на видно място в сферата на операциите по добив на биткойн.

Според доклад на Bloomberg от 16 ноември Tether планира да разпредели тези средства в рамките на шест месеца. Основната цел на този ход на основния доставчик на стабилни монети е да диверсифицира източниците си на приходи и да намали зависимостта си от токена USDT.

По-специално, BlackRock Inc. (NYSE: BLK) спомена USDT в оповестяването на риска за спот Биткойн ETF, подчертавайки предизвикателствата, с които се сблъсква Tether по отношение на репутацията и взаимозависимостта на бизнеса си със стабилни монети.

Навлизането на Tether в добива на Биткойн е в съответствие с нарастващия фокус на индустрията върху устойчивостта на добивните практики. Макар че Tether потвърждава своята отдаденост на подходи, съобразени с околната среда, компанията се въздържа от разкриване на конкретни технологични подробности или точни места за своите минни операции.

В криптовалутната общност заинтересованите страни изразиха различни мнения относно съобщението на Tether. Някои го възприемат като положителна стъпка към инвестиции в индустрията, докато други изразяват опасения относно потенциалното консолидиране на добивната мощ.

Както инвеститорите, така и регулаторите поддържат бдителна позиция по отношение на стабилните монети, а стратегическата промяна на Tether към диверсификация може да означава стъпка към по-широко приемане и стабилност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

“Криптовалутите са за престъпници”, а банките плащат глоби за над $180 милиарда

Според данни, събрани от Violation Tracker, база данни за корпоративни нарушения, най-големите банки в САЩ, включително JPMorgan, Bank of America, Wells Fargo и Citigroup, са понесли значителни глоби на обща стойност $181 милиарда от началото на хилядолетието.

декември 8, 2023 21:00 1 мин. четене

2024 година ще е тежка за европейските платежни компании

Очаква се финтех компаниите, работещи в сектора на плащанията, да продължат да се сблъскват с предизвикателства до 2024 г., според оценка на Jefferies.

декември 8, 2023 19:00 1 мин. четене

Binance оттегли заявлението си за инвестиционен фонд в Абу Даби

Binance, призната за най-голямата борса за криптовалути в света, се отказа от получаването на лиценз за управление на колективен инвестиционен фонд в Абу Даби.

декември 8, 2023 17:30 1 мин. четене

Западът “забавя” развитието на глобалната икономика според президента на Русия

По време на инвестиционния форум “Russia Calling!” в Москва руският президент Владимир Путин подчерта значителните промени в световния икономически пейзаж.

декември 8, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.