НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Telegram може да отложат пускането на своята криптовалута с поне шест месеца

ОКТ. 17, 2019 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Telegram може да отложат пускането на своята криптовалута с поне шест месеца

Дългоочакваният старт на TON мрежата на Telegram и пускането на монетата Gram може да бъде отложено с "шест месеца до година", казаха инвеститори в проекта.

Според руския Forbes, двама неназовани инвеститори в проекта за 1,7 милиарда долара казаха пред медиите, че Telegram вече са признали, за отлагане на старта с „минимум шест месеца“.

Telegram се стремяха началото на проекта да бъде на 31-ви октомври, но миналата седмица това се промени, когато американската регулаторна Комисия по ценни книжа и фондови борси (SEC) издаде разпореждане срещу компанията, заявявайки, че тяхното частно първично предлагане на монети (ICO) е „незаконно“.

Компанията, която е ръководена от „руския Марк Зукърбърг” Павел Дуров, също е повикана от SEC за съдебно изслушване на 24-ти октомври.

Източниците заявяват, че Telegram засега планира да се въздържа от допълнителни коментари пред медиите или инвеститорите до изслушването.

Според информационната агенция Tass, която казва, че е разговаряла с експерт по криптовалутите, който е в контакт с група инвеститори в TON, забавянето може да продължи до една година.

Един от източниците на Forbes заяви, че "екипът на Дуров е уверен, че ще успее да разреши всичките си спорове със SEC" за период от шест месеца или повече, преди монетата да бъде пусната окончателно.

Адвокатите твърдят, че екипът на Дуров също е наясно, че компанията може да се стреми да разреши въпроса, като върне инвестициите на своите 39 инвеститори, базирани в Америка, след което може да продължи напред с пускането на токена със или без одобрението на SEC.

Въпреки това, Telegram може да си вземат поука от неотдавнашния случай на EOS оператора Block.One, който прие споразумение с регулатора. Block.one плати такса, която възлиза само на 1% от 4 милиарда щатски долара, които бе събрала в това, което SEC обозначи като „нерегистрирано“ ICO през 2017-2018.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Ръст на Етериум адресите с положителен баланс

Всъщност, не всички адреси, използвани за транзакции, записани на блокчейн, имат положителен баланс, защото някои се използват и след това се изпразват.Според графика, публикувана в Twitter, през първ...
МАЙ. 29, 2020 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Още един рекорд за Tether

Според Etherscan, 208.107 транзакции на стойност $ 1.2 милиарда са били изпратени в рамките на 24 часа. Почти $ 5 милиона Tether са били издадени от януари, което отразява ниските нива на дола...
МАЙ. 27, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance добавиха XRP опции

Вчера Binance разпространи новината, че XRP и ETH договорите вече са добавени към Binance Options.Сега потребителите на Binance могат да се възползват от тези нови инструменти за търговия с XRP и E...
МАЙ. 26, 2020 17:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Турска стабилна монета бе добавена на BTSE

Съоснователят и главен изпълнителен директор на BTSE Джонатан Леонг заяви, че този ход „дава възможност на турските потребители да осигуряват по-ниски такси чрез парични преводи, както и моментен сетъ...
МАЙ. 26, 2020 12:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света