НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Telegram може да отложат пускането на своята криптовалута с поне шест месеца

ОКТ. 17, 2019 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Telegram може да отложат пускането на своята криптовалута с поне шест месеца

Дългоочакваният старт на TON мрежата на Telegram и пускането на монетата Gram може да бъде отложено с "шест месеца до година", казаха инвеститори в проекта.

Според руския Forbes, двама неназовани инвеститори в проекта за 1,7 милиарда долара казаха пред медиите, че Telegram вече са признали, за отлагане на старта с „минимум шест месеца“.

Telegram се стремяха началото на проекта да бъде на 31-ви октомври, но миналата седмица това се промени, когато американската регулаторна Комисия по ценни книжа и фондови борси (SEC) издаде разпореждане срещу компанията, заявявайки, че тяхното частно първично предлагане на монети (ICO) е „незаконно“.

Компанията, която е ръководена от „руския Марк Зукърбърг” Павел Дуров, също е повикана от SEC за съдебно изслушване на 24-ти октомври.

Източниците заявяват, че Telegram засега планира да се въздържа от допълнителни коментари пред медиите или инвеститорите до изслушването.

Според информационната агенция Tass, която казва, че е разговаряла с експерт по криптовалутите, който е в контакт с група инвеститори в TON, забавянето може да продължи до една година.

Един от източниците на Forbes заяви, че "екипът на Дуров е уверен, че ще успее да разреши всичките си спорове със SEC" за период от шест месеца или повече, преди монетата да бъде пусната окончателно.

Адвокатите твърдят, че екипът на Дуров също е наясно, че компанията може да се стреми да разреши въпроса, като върне инвестициите на своите 39 инвеститори, базирани в Америка, след което може да продължи напред с пускането на токена със или без одобрението на SEC.

Въпреки това, Telegram може да си вземат поука от неотдавнашния случай на EOS оператора Block.One, който прие споразумение с регулатора. Block.one плати такса, която възлиза само на 1% от 4 милиарда щатски долара, които бе събрала в това, което SEC обозначи като „нерегистрирано“ ICO през 2017-2018.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Защо 99% от крипто активите не са добра инвестиция?

Ликвидността е една, независимо дали се прави дневна търговия или търсите по-дългосрочни печалби. Последните открития обаче разкриват, че много малко криптовалути имат измерима ликвидност.Само 40 крип...
НОЕ. 14, 2019 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Poloniex ще добави Tron към списъка си с криптовалути

Сън потвърждава добавянето на TRX към PoloniexВ блог публикация от 9-ти ноември, Poloniex обявиха, че са готови да изброят децентрализираната криптовалута на своята платформа, което изпълнителният дир...
НОЕ. 13, 2019 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

VeChain направи голям скок - сега накъде?

VeChain (VET) е фокусирана върху блокчейн екосистемата свързана с предприятията, която има за цел да подобри управлението на веригата за доставки. Тя свързва блокчейн технологията с приложенията в р...
НОЕ. 12, 2019 12:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

37 компании използват криптовалутата на Ripple

Ripple казва, че 24 компании специално използват платформата за трансгранични плащания, базирана на XRP, наречена On-Demand Liquidity (ODL), известна преди като xRapid.Въпреки че Ripple не е публикув...
НОЕ. 11, 2019 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света