НАЧАЛО Финтех

Технологичният гигант SK Telecom стартира дигитален портфейл

юли 12, 2022 1:51 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Технологичният гигант SK Telecom стартира дигитален портфейл

На 11 юли компанията Korea Mobile Telecommunications Services Corp, по-известна като SK Telecom, обяви, че е постигнала споразумение с AhnLab Blockchain Company и Atomrigs Lab за сътрудничество в разработването на услуга за портфейл за дигитални активи.

Криптопортфейлът ще има капацитет да съхранява няколко форми на дигитални активи, включително криптовалути, NFT и други токени, базирани на блокчейн, които могат да се използват за проверка на самоличността, съобщава Korea JoongAng Daily.

По-специално, технологията, разработена от базирания в Сеул стартъп Atomrigs Lab, ще служи като основа за услугата за портфейл, докато разработването на продукта и текущата експлоатация на услугата ще се управляват съответно от SK Telecom и AhnLab Blockchain Company. 

Портфейлът ще разполага със сигурно MPC криптиране

Дъщерното дружество за блокчейн на AhnLab беше създадено през април под името AhnLab Blockchain Company. 

Atomrigs Lab е основана през 2018 г. и се фокусира върху услуги, свързани с блокчейн технологията. Новата услуга за дигитален портфейл ще използва технологията за криптиране Secure MPC, разработена от Atomrigs Lab. 

„Онлайн средата се измества в ерата на Web3, където потребителят притежава и управлява всички данни“, заяви О Се-хьон, който ръководи звеното за дигитални активи на SK Telecom.

Той добави:

Този съвместен проект за дигитален Web3 портфейл ще бъде важна отправна точка за отговора на SK Telecom на Web3 пазара.

Web3 портфейл

Третото поколение интернет технологии, често наричано Web3, се отличава с това, че потребителите запазват контрола върху своите данни. Web1 акцентира върху еднопосочната комуникация от онлайн пространството към потребителя, докато Web2 акцентира върху двупосочната комуникация чрез централизирана интернет платформа. 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
ЕЦБ коментира рисковете на стабилните монети и децентрализираните финанси (DeFi)

„Личните портфейли възпрепятстват разширяването на блокчейн екосистемата, защото е много трудно да се направят едновременно безопасни и удобни за използване“, каза главният изпълнителен директор на Atomrigs Lab Чонг У-Хьон. 

Главният изпълнителен директор на AhnLab Blockchain Company, Канг Сук-кьон, заяви, че основните технологии на компанията, като например многоплатформената поддръжка на ABC Wallet, която в момента се разработва и механизмът за реагиране на заплахи за сигурността, ще бъдат включени в съвместния проект. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

DeFi секторът ‘ще спечели в дългосрочен план’, твърди Майк Новограц

Майк Новограц, главният изпълнителен директор на Galaxy Digital, прогнозира, че секторът на децентрализираните финанси (DeFi) в крипто пространството в крайна сметка ще ‘излезе начело’.

септември 27, 2022 9:58 1 мин. четене

Очаква се 1 милион австралийци да влезнат в крипто до една година

В началото на юли в новото проучване бяха анкетирани 2,609 австралийци на възраст над 18 години, като 548 от участниците в извадката бяха определени като настоящи притежатели на криптовалути.

септември 26, 2022 21:46 1 мин. четене

Повечето най-влиятелни финтех компании са свързани с крипто

Разрастването на сектора на финансовите технологии залива света като приливна вълна, носейки със себе си портфейли за дигитални плащания, инвестиционни платформи и криптовалутни борси.

септември 21, 2022 10:30 1 мин. четене

Ledger влизат в партньорство с гиганта Best Buy

Компанията, която предлага крипто портфейлите Ledger, си партнира с водещия търговец на дребно на потребителска електроника и софтуерни устройства Best Buy, за да направи портфейлите Ledger леснодостъпни за милиони потребители.

септември 20, 2022 20:45 1 мин. четене