НАЧАЛО Други

Технологичен магнат обвинен в крипто измама за близо $300 милиона

септември 7, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Технологичен магнат обвинен в крипто измама за близо $300 милиона

Сериен технологичен предприемач се сблъск с множество потенциални правни проблеми, като кумулативната стойност на предполагаемите нарушения достига близо $300 милиона. 

В неотдавнашен доклад на Bloomberg израелските правоприлагащи органи повдигат обвинения срещу Моше Хогег и неговите сътрудници, като твърдят, че те са организирали схема за измама на инвеститори за приблизително $290 милиона по време на начинания за набиране на средства за предприятия за криптовалути, проведени през 2017 г. и 2018 г.

Националната полиция на Израел препоръчва срещу Хогег да бъдат повдигнати редица обвинения, включително за измама, кражба, пране на пари, фалшифициране и данъчни нарушения. Освен това те предполагат, че е необходимо да бъдат разгледани и други престъпления. 

Същността на обвиненията е съсредоточена върху това, че Хогег и неговите сътрудници уж са източили милиони долари от израелски и международни инвеститори, които са внесли капитал за подпомагане на четири стартиращи компании за криптовалути в периода 2017-2018 г., и всичко това за тяхно лично обогатяване. Това мащабно разследване включваше разпит на 180 свидетели, събиране на 900 доказателства и изземване на средства и активи.

Лице, което говори от името на обвиняемите страни, отговори като заяви: 

Приветстваме приключването на разследването и предаването на делото на Държавната прокуратура. 

Убедени сме, че след разглеждането на делото от Държавната прокуратура ще стане ясно, че нещата са напълно различни от различните издания, публикувани през годините, с които беше извършена голяма несправедливост спрямо Моше Хогег.

Моше Хогег е виден израелски бизнесмен и предприемач, на когото се приписва основаването на различни технологични компании, най-вече Sirin Labs – компания, ориентирана към блокчейн, специализирана в разработването на смартфони и други устройства, пригодени за пазара на криптовалути. Хогег, заедно със седем други лица, беше задържан през 2021 г., но впоследствие беше поставен под домашен арест в очакване на по-нататъшни съдебни производства.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изглежда бъдещето на икономиката на САЩ според Bank of America

През септември 2023 г. икономиката на САЩ надмина очакванията въпреки предизвикателствата, породени от усилията на страните от БРИКС срещу долара.

октомври 1, 2023 16:00 2 мин. четене

Края на годината може да се окаже много силен за фондовия пазар

Tенденцията за сезонност на фондовите пазари се прояви почти перфектно през третото тримесечие на 2023 г., като август и септември оправдаха репутацията си на жестоки месеци за американските акции.

октомври 1, 2023 12:00 3 мин. четене

Правителството на САЩ се спаси от това да спре да работи

Конгресът на САЩ прие закон, който предотврати скъпоструващото спиране на работата на федералните агенции и осигури функционирането на правителството до 17 ноември.

октомври 1, 2023 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия иска да се създаде единна дигитална валута за съюза

Докато икономическата коалиция БРИКС проучва алтернативи на щатския долар, Русия се застъпва за създаването на единна дигитална валута за търговия в рамките на блока.

октомври 1, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.