НАЧАЛО Алткойни

Тази криптовалута може да се срине, както UST преди 3 години

04.04.2024 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тази криптовалута може да се срине, както UST преди 3 години

Андре Кронье, видна фигура в сферата на криптовалутите, наскоро публикува проницателен материал, в който изрази загриженост относно потенциалните опасности, свързани с токена USDe на Ethena (ENA), като направи паралел със съдбата на вече несъществуващата криптовалута UST.

Известен с проницателния си анализ и значителния си принос към децентрализираните финанси (DeFi), Кронье, основател на Fantom (FTM), навлезе в тънкостите на основните механизми на Ethena и интеграцията ѝ с различни протоколи.

Неговото проучване хвърли светлина върху сложността, присъща на безсрочните договори, маржин обезпеченията и излагането на системен риск, който те пораждат.

Безсрочните договори, основен аспект на рамката на Ethena, позволяват на инвеститорите да спекулират с цените на активите, без да притежават базовите активи.

Въпреки това Кронье подчерта значителния риск, произтичащ от колебанията в процентите на финансиране, които могат да ускорят исканията за допълнително обезпечение и последващите ликвидации, което в крайна сметка води до недостатъчно обезпечен актив.

Освен това Кронье изрази резерви относно разчитането на Ethena на обезпечения, основани на доходността, като например stETH, като предупреди, че те може да не предлагат адекватно намаляване на риска по време на пазарни спадове или промени в процентите на финансиране.

Той постави под съмнение устойчивостта на стратегиите, насочени към поддържане на неутралност чрез облигации и безсрочни договори.

Съмненията на създателя на Fantom относно основните механизми на USDe подчертават постоянните пречки пред разработването на стабилни и трайни решения за DeFi. Това усещане намира отклик в думите на главния изпълнителен директор на CryptoQuant Ки Йонг Джу, който отбеляза: “При Ethena липсва същността на DeFi; той проявява характеристики, които повече приличат на централизираните финанси с уязвимости, свързани с попечителството и изпълнението.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

2 криптовалути с голям потенциал на фона на конфликта между Иран и Израел

Геополитическото напрежение между Иран и Израел хвърли сянка върху пазара на криптовалути, предизвиквайки опасения в световен мащаб.

17.04.2024 14:00 2 мин. четене

Прогноза: Цената на Етериум може да се срине с 60%

Известният крипто аналитик и трейдър Бенджамин Коуен наскоро изрази опасения относно потенциала за значителен спад на цената на Етериум (ETH).

17.04.2024 6:00 2 мин. четене

Binance добавя 6 нови алткойн двойки за търговия

За да подобри търговския опит на потребителите и да разшири възможностите за търговия, Binance представи нови двойки за търговия и услуги за ботове за търговия на своята спот платформа.

16.04.2024 21:06 1 мин. четене

Криптовалутата на Binance показва сила – какво да очакваме?

Известен крипто аналитик и търговец познат като “Loma” изрази своя оптимизъм по отношение на Binance Coin (BNB).

16.04.2024 17:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.