НАЧАЛО Други

Богата на петрол нация разкри своя собствена стабилна монета

октомври 2, 2023 15:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Богата на петрол нация разкри своя собствена стабилна монета

За разлика от преобладаващия фокус върху стабилни монети в щатски долари в рамките на пазара на стабилни монети, бившият изпълнителен директор на SoftBank Акшай Нахета предприе уникален подход, представяйки стабилна монета, подкрепена от дирхама на Обединените арабски емирства.

Работейки в международната свободна финансова зона на емирството, 42-годишният финансов експерт 90822 DTR. За това начинание той си партнира с DRAM Trust, базирана в Хонконг структура, свързана с множество лица с високо материално състояние.

Тяхната обща цел е да се възползват от процъфтяващия пазар на стабилни монети, който според прогнозите на анализаторите от Bernstein ще се разшири над двадесет пъти, достигайки $2.8 трилиона през следващите пет години.

Очаква се тази криптовалута да предизвика значителен интерес в ОАЕ, най-вече поради значителната емигрантска общност и близостта ѝ до няколко държави в Африка, Близкия изток и Азия, които се борят с високи нива на инфлация.

Макар че понастоящем емиратските банкноти заемат скромна позиция в световната икономика, в последно време те получиха признание като по-значима петролна валута.

Нахета заяви:

Навлизаме в една напълно преструктурирана финансова система, в която дирхамът ще играе значителна роля.

Имам много положителна перспектива за ОАЕ. Това е новата Швейцария – геополитически неутрален, отличен транспортен възел и водеща туристическа дестинация.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Притесненията за долара и ролята на китайската валута

През последните няколко години сред висшите политици от БРИКС нараства загрижеността относно доминиращата роля на долара и неговото въздействие върху макроикономиката на развиващите се пазари.

декември 7, 2023 17:00 4 мин. четене

Съдът одобри признанието за вина на Чанпен Джао

Чанпен Джао наскоро бе признат за виновен от съдия в САЩ по дело, свързано с нарушения на разпоредбите за борба с прането на пари.

декември 7, 2023 16:46 2 мин. четене

Рецесията в САЩ и какво мислят директорите на големите банки

Джейн Фрейзър, главен изпълнителен директор на Citigroup, се присъедини към група на банкови ръководители, които предупреждават за предстоящи трудни времена.

декември 7, 2023 14:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия може да започне “петролна война” срещу САЩ

Саудитска Арабия се сблъсква с предизвикателства при повишаването на цените на петрола чрез съкращаване на производството и може да обмисли значителна промяна в посока към САЩ, според мнението на енергийния експерт Пол Санки.

декември 7, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.