Home

Тази акция може да засенчи печалбите от Nvidia през следващите 6 години

15.06.2024 6:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тази акция може да засенчи печалбите от Nvidia през следващите 6 години

Бет Киндиг, главен технологичен анализатор в I/O Fund, твърди, че сред основните играчи в областта на изкуствения интелект (AI) може да има пренебрегната възможност.

Киндиг е известна с точните си прогнози. Например, през август 2021 г. тя правилно прогнозира, че Nvidia ще изпревари оценката на Apple до 2025 г. – подвиг, който наскоро беше временно осъществен.

Освен това, продължавайки тази тема, Киндиг заяви пред Real Vision, че според нея Nvidia ще се превърне в компания с пазарна капитализация от $10 трилиона до 2030 г. и може да генерира възвръщаемост над 250% за същия период.

Въпреки огромния потенциал за растеж на Nvidia обаче, други акции могат да осигурят още по-впечатляващи печалби. Сред тях е AMD, за която на Уолстрийт има противоположни мнения за бъдещото ѝ представяне. Докато Nvidia води на пазара на графични процесори с дял от 98% благодарение на по-усъвършенстваната си платформа за програмиране CUDA; Киндиг вижда, че AMD издълбава известно пространство за себе си с графични процесори, които са по-евтини за някои технологични гиганти.

Сред фирмите, свързани с изкуствения интелект, които Киндиг посочи, се намира и Dell, като тя добави, че последният ѝ тримесечен доклад показва нарастване на търсенето на сървъри, базирани на изкуствен интелект, но изразява загриженост относно рентабилността в този сегмент. Според нея компанията е с по-голям мащаб и оперативни възможности от други като Super Micro, която напоследък е ударила тавана си.

Това показва, че Киндиг се фокусира стратегически върху идентифицирането на предстоящи технологии или области с потенциал за растеж.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Шефът на Tether посочи решението на днешните проблеми с прекъсванията на мрежите

По-рано бе съобщено, че значителна техническа неизправност в централизирания софтуер на CrowdStrike е причинила широкомащабни смущения, които са засегнали множество сектори и са довели до син екран на смъртта (BSOD) на компютри с Windows в световен мащаб. Този инцидент наруши услугите и бизнеса в целия свят.

19.07.2024 21:00 1мин. четене

Tornado Cash регистрира неочакван ръст на депозитите въпреки санкциите

Tornado Cash, крипто миксерът под санкции, отбеляза забележително увеличение на депозитите въпреки правните и регулаторните си проблеми.

19.07.2024 20:30 1мин. четене

Какво ще стане ако Джо Байдън се откаже от президентските избори в САЩ

Президентът Джо Байдън е изправен пред нарастващ натиск от страна на Демократическата партия да прекрати кандидатурата си за преизбиране след дебат с Доналд Тръмп.

19.07.2024 19:00 2мин. четене

Цените на златото тръгват надолу – каква е причината?

Цените на златото спаднаха с повече от 1.5% в петък, тъй като доларът се засили, а някои инвеститори прибраха печалби след неотдавнашното поскъпване на метала.

19.07.2024 18:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.