НАЧАЛО Други

Тавана на дълга на САЩ: Крипто данъкът е оттеглен, одобрението е постигнато

юни 2, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тавана на дълга на САЩ: Крипто данъкът е оттеглен, одобрението е постигнато

Неотдавнашното одобрение на законопроекта за тавана на дълга на САЩ от Камарата на представителите взе изненадващ обрат, тъй като спорната тема за крипто данъчното облагане беше ефективно заобиколена.

Първоначално срещнал съпротива от страна на президента Джо Байдън и други, които смятаха, че той ще облагодетелства богатите укриватели на данъци и търговците на криптовалути, законопроектът в крайна сметка си осигури достатъчна подкрепа, осигурявайки значително облекчение при надвисналата заплаха от национален фалит.

Критична точка на конфликт около законопроекта за тавана на дълга беше неговото отражение върху търговците на криптовалути, особено върху стратегията за прибиране на данъчни загуби. Това създаде значителни разногласия сред законодателите.

Въпреки това, чрез изключване на въпроса за данъчното облагане на криптовалутите от окончателния законопроект, беше постигнат пробив, позволяващ постигането на двупартийно споразумение и успешното му приемане в Камарата на представителите.

Таванът на дълга е крайъгълен камък на фискалната политика на САЩ от 1917 г. насам, като ограничава общата сума, която федералното правителство може да заеме. Неотдавнашната безизходица по отношение на тавана на дълга породи опасения за възможен фалит. С успешното приемане на законопроекта обаче кризата беше предотвратена, което гарантира непрекъснатост на правителствените операции и финансова стабилност.

Новият законопроект включва отлагане на тавана на дълга до първото тримесечие на 2025 г., като отменя предложеното от републиканците ограничение на разходите. Освен това законопроектът задължава да се прекрати спирането на плащанията по студентските заеми и да се възстановят неизразходваните средства, раздадени по време на COVID пандемията.с

Включени са и цялостни промени в законите на страната за издаване на разрешителни в областта на енергетиката, които целят да ускорят процеса на одобрение на нови проекти.

Въпреки че законопроектът беше приет, някои съществени спорни въпроси останаха нерешени. Споразумението не отговаря на желанието на републиканците да отменят свързаните с климата разпоредби на ЗИП, нито включва нови увеличения на данъците. Въпреки това законопроектът представлява значителна крачка към финансова стабилност и отговорно управление.

Тъй като страната се ориентира в икономическите последици от пандемията, приемането на законопроекта за тавана на дълга на САЩ служи като критичен момент, определящ посоката на икономическото бъдеще на страната. Като премахна спорния въпрос за данъчното облагане на криптовалутите, законопроектът получи необходимото одобрение и осигури план за бъдеща финансова стабилност.

В заключение, макар да има останали разногласия и нерешени въпроси, одобрението на законопроекта за тавана на дълга на САЩ бележи значителна стъпка към постигането на финансова стабилност и отговорно управление.

Той гарантира правителствените операции, разпределя националния бюджет и разглежда важни области като законите за енергийните разрешителни и спирането на плащанията по студентските заеми. Приемането на законопроекта означава напредък и създава предпоставки за икономическо възстановяване и бъдещо развитие на страната.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изглежда бъдещето на икономиката на САЩ според Bank of America

През септември 2023 г. икономиката на САЩ надмина очакванията въпреки предизвикателствата, породени от усилията на страните от БРИКС срещу долара.

октомври 1, 2023 16:00 2 мин. четене

Края на годината може да се окаже много силен за фондовия пазар

Tенденцията за сезонност на фондовите пазари се прояви почти перфектно през третото тримесечие на 2023 г., като август и септември оправдаха репутацията си на жестоки месеци за американските акции.

октомври 1, 2023 12:00 3 мин. четене

Правителството на САЩ се спаси от това да спре да работи

Конгресът на САЩ прие закон, който предотврати скъпоструващото спиране на работата на федералните агенции и осигури функционирането на правителството до 17 ноември.

октомври 1, 2023 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия иска да се създаде единна дигитална валута за съюза

Докато икономическата коалиция БРИКС проучва алтернативи на щатския долар, Русия се застъпва за създаването на единна дигитална валута за търговия в рамките на блока.

октомври 1, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.