НАЧАЛО Блокчейн

SWIFT успешно прехвърлиха токенизирана стойност с помощта на Chainlink

септември 1, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SWIFT успешно прехвърлиха токенизирана стойност с помощта на Chainlink

Swift и Chainlink ефективно улесниха прехвърлянето на токенизирани активи в множество частни и публични блокчейни. В официалното си изявление те подчертаха потенциала за премахване на значителните пречки, възпрепятстващи растежа на пазарите на токенизирани активи, като по този начин им позволяват да се разширят в световен мащаб, когато узреят.

За да оценят ангажираността си с блокчейн мрежите, двете компании обявиха сътрудничеството си с няколко финансови институции през юни. Тези забележителни компании включват BNP Paribas, BNY Mellon, The Depository Trust & Clearing Corporation, Lloyds Banking Group и други.

Освен това Swift използва протокола за междуверижна оперативна съвместимост (CCIP) на Chainlink, за да установи свързаност с различни блокчейни. Този протокол беше стартиран през юли тази година с цел да се улесни разработването на мултиверижни приложения и услуги.

Сергей Назаров, съосновател на Chainlink, изрази убеждението си, че този проект може да послужи като мост, свързващ всички блокчейни и банкови вериги.

Том Цах, главен директор по иновациите в Swift подчерта, че безпроблемната свързаност с цялата финансова екосистема е от съществено значение, за да може токенизацията да реализира пълния си потенциал.

Експериментът също така показа, че инфраструктурата на Swift може да служи като централна точка на свързаност – решаваща стъпка за преодоляване на пречките в развитието на токенизацията и отключване на присъщия ѝ потенциал.

В световен мащаб финансовите институции проучват възможностите за токенизация на активи, за да повишат ефективността и прозрачността на финансовите пазари. Паричният орган на Хонконг наскоро одобри токенизацията като средство за подобряване на ефективността и прозрачността на пазара на облигации, след успешното емитиране на токенизирана зелена облигация на стойност $100 милиона в сътрудничество с местното правителство по-рано тази година.

Струва си обаче да се отбележи, че неотдавнашните постижения на Chainlink не оказаха съществено влияние върху стойността на нейния роден токен LINK.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Google Cloud официално стана валидатор в блокчейна на Polygon (MATIC)

Google Cloud наскоро стана официален валидатор на Polygon (MATIC) – блокчейн от втори слой, използващ мрежа за доказване на залог (PoS).

октомври 1, 2023 21:00 1 мин. четене

3 криптовалути с потенциал да превърнат $50 в $5,000 до 2026 г.

Криптовалути като Uniswap (UNI) и ApeCoin (APE) се развиват добре, но все пак според анализаторите VC Spectra (SPCT) има по-обещаващи бичи перспективи. Ето защо!

октомври 1, 2023 20:01 4 мин. четене

Защо пазарът на криптовалути беше толкова “заспал” през септември

През септември крипто пазарът се представи слабо, като ключовите показатели като обеми, волатилност и отворен интерес (OI) останаха слаби през целия месец.

октомври 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на Dogecoin от изкуствен интелект

Въпреки продължителния мечи пазар, Dogecoin (DOGE) успя да запази позицията си сред десетте най-големи криптовалути по пазарна капитализация. 

октомври 1, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.