НАЧАЛО Други

Свидетел от делото срещу Сам Банкман-Фрийд открива нова крипто борса

ноември 13, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свидетел от делото срещу Сам Банкман-Фрийд открива нова крипто борса

Група от бивши ръководители на FTX, водена от Кан Суън, бивш главен юрисконсулт на FTX, оглавява Trek Labs, базиран в Дубай крипто стартъп.

Trek Labs наскоро получи лиценз от дубайския крипто регулатор, което бележи ново начало след опита им с предизвикателствата на FTX. Армани Феранте, друг бивш служител на FTX, служи като главен изпълнителен директор на холдинговата компания на Trek на Британските Вирджински острови и ръководи Backpack, компания за проектиране на дигитални валутни портфейли.

Ключовият фокус на Trek Labs е върху защитата на потребителските средства, като се черпи от уроците, научени около срива на FTX. Новото им предприятие, Backpack Exchange, планира да предложи на потребителите крипто портфейли за самостоятелно попечителство, използвайки техники за многостранно изчисление за повишена сигурност. 

Този подход гарантира, че борсата няма едностранен достъп до средствата на потребителите. Trek Labs има за цел да продаде дял от 10% при оценка, надхвърляща $100 милиона, като стартирането на бета-версията на Backpack Exchange е планирано по-късно този месец.

Въпреки потенциалния скептицизъм, дължащ се на връзката им с FTX, Сън и Феранте подчертават необходимостта от доверие и прозрачност в ерата след FTX.

След като Сън изигра ключова роля в разкриването на проблемите на FTX, той нае бивши експерти по право и съответствие на FTX заради техните умения и опит. Предишната роля на Сън в FTX, както и сътрудничеството му с регулаторните органи, са прозрачно разкрити.

Скандалът с FTX, свързан със смесването на клиентски и фирмени средства от Сам Банкман-Фрийд, стана причина за напускането на Сън. Отказът му да оправдае пренасочването на средства към Alameda Research доведе до неговата оставка. По-късно той сътрудничи на федералните прокурори, което допринесе за осъждането на Банкман-Фрийд.

Клеър Джан, бивш заместник на Сън и съпруга на Феранте, е част от изпълнителния екип на Trek Labs. Джан, която е и талантлив юрист, притежава дял в Trek и планира да излезе от компанията след инвестиционния кръг. Колективният опит на екипа на Trek, съчетан с ангажимента за прозрачност и защита на потребителите, подчертава визията им за Backpack Exchange като надеждна алтернатива в пейзажа на обмена на криптовалути.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ скочи с още $240 милиарда – Робърт Кийосаки отправи предупреждение за икономиката

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, подчерта неотложната заплаха от нарастващия американски дълг, който само през ноември е нараснал с $240 милиарда.

декември 10, 2023 18:00 1 мин. четене

10 американски милиардера, които станаха още по-богати през 2023 година

Богатството на милиардерите нарасна значително през тази година благодарение на процъфтяващия фондов пазар, който се характеризира с над 20-процентно увеличение на индекса S&P 500 и над 50-процентно увеличение на Nasdaq 100 от началото на годината.

декември 10, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа въвежда нови регулации за развитието на изкуствения интелект

Европейските законодатели постигнаха новаторско споразумение за регулиране на изкуствения интелект (AI), което проправя пътя за цялостен закон за AI в западните държави.

декември 10, 2023 16:00 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя държава може да замести Аржентина като нов член на съюза

По време на годишната среща на върха на БРИКС 2023 алиансът обяви разширяване на дейността си с участието на шест държави. 

декември 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.